Thierry Schmitter aan de leiding in de paralympische 2.4 klasse

Semaine Olympique Française

Beste Nederlander tijdens de Semaine Olympique Française is de paralympische zeiler Thierry Schmitter. Na negen gevaren wedstrijden staat Schmitter op eerste plaats gevolgd door de Deen Andersen. Er doen 14 zeilers mee.

Schmitter is al twee weken in het Zuid Franse Hyeres. Vorige week om te trainen met zijn sparringpartner Andre Rademaker en coach Han Beverwijk. “Vorige week hebben we een nieuw grootzeil getest en ons voorbereid op dit evenement,” zegt Schmitter.

Schmitter is een uiterst gedreven sportman. Hij won brons op de Paralympische spelen van Athene en werd tweede op het open WK in 2006 met maarliefst 96 valide en minder valide deelnemers. Al twee keer heeft hij de Semaine Olympique Française al twee keer op zijn naam geschreven. Ook dit jaar gaat hij overtuigend aan de leiding.

“Ik zeil meer dan 130 dagen per jaar. En dan heb ik het over dagen op het water. Daarnaast krijg ik elke dag de gelegenheid van mijn werkgever om anderhalf uur te trainen in de sportschool.”

In de paralympische 2.4 klasse varen mannen en vrouwen tegen elkaar. “Het gaat om kunde niet om kracht,” zegt de Hagenees. De kleine boot is 2,4 meter lang. De zeiler zit er alleen in en verder past er niets bij. Als de zeilers wegvaren laten ze hun handicap letterlijk achter en varen ze als gelijken tegen elkaar. De steiger staat dan vol met lege rolstoelen.

Voor resultaten van alle klassen zie: http://sof.ffvoile.net/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: