Evi Van Acker wint Semaine Olympique Française

Evi Van Acker heeft zonet de prestigieuze zeilwedstrijd “Semaine Olympique Française” in Hyeres, Frankrijk gewonnen. Ze eindigde in de laatste race (de medal race) derde in de Laser Radial klasse. Dit was voldoende om de wedstrijd te winnen. Dit resultaat bevestigt haar uitstekende vorm waarin Evi zich bevindt op dit moment.

De wedstrijd begon nochtans niet echt schitterend. Na de eerste dag stond ze slechts 22e. Maar door de overige dagen consistent goed te varen, klom ze dag na dag hogerop in de stand. Voor de laatste race begon, stond ze op de 2e plaats op 1 punt van de leider op dat moment, de Noorse Elin Maria Samdal. De Noorse achter zich houden in de medal race was de opdracht. Dat is gelukt, en dus staat ook deze wedstrijd nu op haar palmares na winst drie weken geleden in Palma de Mallorca.

Evy geplaatst voor de Olympische Spelen 2008

Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Peking 2008 moest ze twee keer in de top 6 eindigen op de grote zeilwedstrijden (Miami – Palma – Hyeres – Medemblik). Dit is haar nu reeds 3 keer gelukt (in Miami begin 2007 eindigde ze 3e).

Het WK in Portugal in juli moet het hoogtepunt van het jaar worden. Daarna kan ze zich toeleggen op de specifieke voorbereiding voor de Spelen in Peking 2008.

Voor resultaten van alle klassen zie: http://sof.ffvoile.net/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: