Trofeo Princesa Sofia Palma de Mallorca: DAG 1 en 2

Evy Van Acker op een gedeelde eerste plaats

Een grote Belgische delegatie in Palma de Mallorca voor de eerste grote Europese wedstrijd in 2007, de Trofeo Princesa Sofia Palma de Mallorca.In de verschillende klassen wordt er met wisselend succes gevaren. We geven een overzicht.

Laser Radial

Evi Van Acker, het nieuwe Belgische toptalent staat na de eerste twee wedstrijddagen op een gedeelde eerste plaats. Na een 3e plaats in de 1e reeks zeilde ze een 1 in de 2e. De Europese kampioene leidt nu samen de ranking met samen met de Mexicaanse Wereldkampioene Tania Elias Calles Wolf. De wedstrijd duurt uiteraard nog lang maar een goede start is het halve werk.

Tornado

Voor het team Carolijn Brouwer / Sebbe Godefroid is deze wedstrijd onmiddellijk het officiële Europese Kampioenschap. Na de blessure van Sebbe in januari en enkele weken gerichte training op de communicatie in de boot wordt er dus direct gepiekt naar een goed resultaat.

Na een aarzelend begin begint het beter te lopen. In de eerste reeks kwamen ze als 16e over de finish. De tweede reeks was het team iets te gretig en te vroeg weg. Een OCS (On Course Site) was het gevolg. De derde reeks verliep echter uitstekend. Een derde plaats en alles blijft mogelijk. Door die OCS mogen ze echter niet al te veel fouten meer maken.

In de gekuiste ranking (enkel Europese landen worden in rekening gehouden) staat het Tornado team op een 20e plaats.

470

De 470-teams vergaat het minder. Bij de mannen staan Van Antwerpen/Peters na twee dagen op de 88e plaats. Het team van de broers Janssens de Bisthoven staat op een 11e plaats op 116 deelnemers. Bij de dames staan de zusjes Van Laer op een 68e plaats.

49er

Het jonge team Lefebvre/Van Laer dat in zijn eerste wedstrijdjaar zitten in een leerfase. Ze staan achteraan het veld met een 75e plaats op 80.

RS X Men

Cedric Willems is een windsurfer die slechts bij gelegenheid aan wedstrijden kan deelnemen. Hij staat momenteel 92 op 107.

RS X Women

Sigrid Rondelez, die reeds aan 2 Olympiades heeft deelgenomen, heeft deze winter de knoop doorgehakt en zal nog één keer alles op alles zetten voor de OS 2008. Palma is haar eerste wedstrijd en de uitslag zal moeten tonen waar ze staat. Na twee dagen staat ze net middenin het veld op een 27e plaats.

Foto © Rubén Ballester

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: