Louis Vuitton Cup: Desafio Espanol 2007 verrast BMW ORACLE Racing

Van de nog te varen matchen was de grootste verrassing wel die van de Spanjaarden tegen de Amerikanen. Zij waren het eerste team dat Oracle versloeg in deze Round Robin 1. In het Italiaanse onderonsje Luna Rossa contra Mascalzone Latino moesten de Rascals de betere erkennen in Luna Rossa. Emirates Team New Zealand was de sterkste in de match tegen Victory Challenge.

FLIGHT 11

Chris Dickson (Oracle) kon Dean Barker (ETNZ) vast pinnen aan de verkeerde kant van de lijn door hen mee te nemen voorbij de pin end op het moment van de start. Maar veel verschil maakte het niet uit want beide schepen gingen gelijktijdig rond de bovenboei. De fout van de Kiwi’s was om naar links te gijpen, want BMW Oracle bleef op rechts en vond daar 27sec voorsprong. De Nieuw Zeelanders konden niet meer terugkomen en verloren met 38 seconden.

Mascalzone was de sterkere in haar match tegen Victory Challenge totdat de Zweden in het laatste aandewindse stuk even de vrijheid kregen om alleen naar rechts te gaan. Daar van een shift te profiteren en voor Mascalzone om de bovenboei te gaan. Hun voorsprong bouwden ze nog uit en wonnen hun 5de match in deze Round Robin 1. Luna Rossa won in de laatste match van Flight 11 tegen Desafio Espanol met 37seconden

De standing Round Robin 1:

1. BMW Oracle Racing USA 98 met 21pts
2. Luna Rossa Challenge ITA 94 met 19pts
3. Emirates Team New Zealand NZL 92 met 18pts
4. Desafio Espanol 2007 ESP 97 met 17pts
5. Mascalzone Latino Capitalia ITA 99 met 14pts
6. Victory Challenge SWE 96 met 14pts
7. Team Shosholoza RSA 83 met 12pts
8. Areva Challenge FRA 93 met 9pts
9. +39 Challenge ITA 85 met 6pts
10. United Internet Team Germany GER 89 met 3pts
11. China Team CHN 95 met 1pt

Foto: Desafio Espanol 2007 team viert haar overwinning tegen BMW ORACLE Racing © ACM 2007 / Carlo Borlenghi

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: