Zeilrecords: 44,5 knopen voor HYDROPTERE

HYDROPTERE schrijft geschiedenis

44,5 knopen over 500 meter en 41,5 knopen gemiddeld over één zeemijl : het zijn onwaarschijnlijke snelheden waarmee de draagvleugelzeiler HYDROPTERE twee wereldrecords aan haar palmares toevoegt.

Beide prestaties moeten nog wel goedgekeurd worden door het ISAF & de World Sailing Speed Record Council.

Even ten zuiden van Lorient, bij een kleine 25 knopen noordoostenwind stuurde Alain Thébault ‘zijn’ HYDROPTERE gisterenmiddag door het vlakke water, in aanwezigheid van een official van de WSSRC.

Na jaren van proberen, vallen, opstaan en vele vele aanpassingen en verbeteringen staat de machine nu blijkbaar op punt, een staaltje van technologisch zeilvernuft. Samen met zijn Frans-Zwitserse bemanning zal schipper Thébault dit jkaar nog meer records proberen te verbeteren, waaronder het 24-uurs-record dat nu met 706 mijl op naam staat ven de ORANGE catamaran.

Niet vergeten dat dit programma volledig in het teken staat van de toekomstige MAXI-HYDROPTERE, een echte speedmachine die éénmaal hij uit het water stijgt op de tippen van de draagvleugels de snelheidsmeter alle kleuren van de regenbog zal laten zien. 50 knopen lijkt dan een leuke gemiddelde snelheid, pieken van over de 50 knopen een realiteit. We kijken er al naar uit.

Op de website van de jongens staan enkele filmpjes die je een goed beeld geven van wat zeilen tegen 45 knopen zoal inhoudt. Niet voor zeilers met hoogtevrees.

Foto © Arnaud Pilpre / Sea & Co

www.hydroptere.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: