Goofies april 2007 allerlaatste IMS wedstrijd in Nederland

Afsluiting van het Goofies zeilseizoen 2006/2007 met ruim 80 deelnemers

Door het besluit om in Nederland niet langer zeilwedstrijden in de IMS handicap klasse te houden was de Goofies wedstrijd van april 2007 feitelijk de allerlaatste wedstrijd in Nederland waar in de IMS klasse wedstrijd werd gevaren.

Voor de winnaar in de IMS klasse Peter de Ridder uit Gorkum was het een dubbel afscheid. Peter, die met zijn boot de Checkmate3 zo'n beetje alles wat er in de IMS klasse te winnen valt al eens heeft gewonnen, nam niet alleen afscheid van de IMS klasse in Nederland maar ook was het de laatste wedstrijd die hij met zijn Checkmate 3 zeilde.

Volgend jaar heeft Peter de Ridder een ander schip, een Swan 45. Bij de prijsuitreiking ontving hij daarom een bierpul met een bel voor de symbolische laatste ronde.

Met de wedstrijden van april is het Goofies seizoen 2006/2007 van de winter zeilwedstrijden afgesloten. In het totaal deden dit seizoen zo'n 150 schippers met hun zeilboot en bemanning mee aan één of meer van de Goofies zeilwedstrijden.

De omstandigheden waaronder moest worden gezeild waren sterk wisselend. Zowel te veel als te weinig wind plaagden de deelnemers en de organisatoren (de Nep Goofen) In alle gevallen lukte het toch om de wedstrijd te laten doorgaan. Zelfs al moest daarvoor het tijdstip van de start worden verschoven. De volhouders werden steevast beloond met een mooie zeildag.

Al met al werd er afgelopen zaterdag een goed seizoen afgesloten waarbij de Oosterschelde als wedstrijd- zeilwater optimaal tot zijn recht kwam. Veel zeilers genoten tijdens de wedstrijden ook van ontmoetingen met bruinvissen. Met zijn schone water,diepte, afwisselende vaarwaters en de mogelijkheid om in beschut water te kunnen "zeezeilen" is de Oosterschelde in de zomer én in de winter het mooiste wedstrijdwater van Nederland.

De volgende Goofies wedstrijd, het begin van het seizoen 2007-2008, wordt gehouden op zaterdag 6 oktober 2007.

Ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag was een succes. De ruim 80 deelnemers voeren met een mooie maar schrale noorden wind van uit Colijnsplaat een parkoers in de Overloop van Zierikzee, de Roompot en de Hammen, vaarwaters in de Oosterschelde. Doordat de boten zowel heen als terug de stroom mee hadden, was het bij uitstek een gunstige baan voor de langzamere boten.
Uit de uitslagen bleek dat doordat naast de "kanonnen" in de verschillende klassen nu ook langzamere boten goede resultaten behaalden.

Uitslagen Goofies Race april 2007

Bij de IMS boten won schipper Peter de Ridder uit Gorkum met zijn jacht de Checkmate 3 (Bashford 41) voor Kees Kaan uit Rotterdam met zijn boot de ROARK (GS 43) die 2e werd en Stephan Verhoeven uit Overpelt (B) met zijn boot de Verprojects (Salona 42) die 3e werd.

Bij de ORC-CLUB boten was de eerste plaats voor Luc Feremans uit Berchem (B) met zijn boot de Playstation 4 (Hanse) voor schipper
Johan Bol uit Goes met zijn boot de A Boen (Stern 33) die 2e werd en
Nico Spiljard uit Middelburg met zijn jacht de Vanella die 3e werd.
De Swisslife 2 heeft nog geen ORC meting zodat zijn 2e plaats, op basis van een voorlopige handicap, niet in de uitslag kon worden opgenomen.

Bij de ongemeten boten won het jacht Dame de Meuse van schipper Schipper uit Goes voor schipper M Drontman uit Vucht met de Hawk die 2e werd en de familie Zilllmann uit Hauset (D) die met hun jacht de Haggis 3e werden.

Einduitslagen van de Goofies Race seizoen 2006-2007

Voor de eind uitslagen kregen de volgende schipper de Overall prijzen. Dit laatste was deze keer letterlijk te nemen omdat de winnende schippers als prijs ook een (schilders) overall kregen uitgereikt.

Verder werden er "overalls" uitgereikt aan:

Voor de IMS klasse:
1e Peter de Ridder uit Gorkum met de Checkmate 3 (Bashford 41)
2e Kees Kaan uit Rotterdam met de ROARK (GS 43)
3e Kees de Ridder uit Kats met de Aldebaran 5 (J-35)

Voor de ORC-CLUB klasse
1e Johan Bol uit Goes met de Aboen (Stern 33)
2e Luck Feremand uit Berchem met de Playstation 4 (Hanse 411)
3e Fam van de Pol-Hendriksen uit Den Bosch met de Jim-Jams (J-92)

Voor de ongemeten boten
1e Fam Wams uit Wolphaartsdijk met de Crossroads
2e Derk Izaks uit den Haag met de Slowmotion
3e Wim Hendrix uit Berchem (B) met het jacht Stardust

Foto © Anusjka Martens

Einduitslag Goofies 2006-2007

UPDATE:

Uitslag Goofies race 7 IMS
Uitslag Goofies race 7 ORC-Club
Uitslag Goofies race 7 ongemeten

De foto's vind je op het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: