FlevoMarina 50 Mijl Open Doublehand

50 Mijl lang Zon en Wind

Middellandse Zee zeilen met wind; zo noemden veel deelnemers de tweede FlevoMarina 50 Mijl Open Doublehanded. De Doublehanded wedstrijd in Open Klassen is in een jaar tijd uitgegroeid tot het grootste Doublehanded zeilevenement van Nederland.

Aan de wedstrijd namen dit jaar 85 schepen deel waaronder 7 multihulls. Het was stralend weer en in tegenstelling tot de weerberichten stond er wel wind. Genoeg om de monohulls op gang te krijgen en om het voor de multihulls in het kruisrak pittig te maken.

De helden uit de klasse van 20 tot 30 voet wisten voor een deel sneller te finishen dan veel van hun grotere monohull broers. Cor Berlee (in training voor de Transat 650) kon helaas niet met zijn Pogo mee doen, maar pakte (samen met Doug Schickler, de ontwerper van zijn nieuwe Mini Proto) in zijn klasse de line honours met een Franchi 28. Tussen de nummers 2 en 3 was het tot de finish (onder spi) even spannend. Met nog geen minuut verschil wist het team Fred Trotsenburg/Pierre van Leeuwen met hun Legal Weapon (Corby 27) nipt voor Lex Kleinveld/Peter van Werven (FF 65, Reflex) te finishen.

De klasse van 30 tot 35 voet (LOA) was de grootste klasse met 40 boten. Het vader/zoon-team Roy en Nicolas Heiner leek onbedreigd naar de overwinning te zeilen. Toch kwam het team Gerben Bos/Jan Kees van Mourik met de Jetstream (X 35) als overwinnaar uit de bus.

Op de tweede plaats in de klasse van 35 tot 40 voet eindigde Lia Ditton/Nik Petersen met de Lenco (Salona 37). Lang zaten zij voor in het veld, maar voor de finish moest zij de Maxfun 35 Red Roo met Rob van der Vlugt/Erik van Hattum de eer gunnen.

In de klasse 40+ greep, niet geheel onverwachts, het team van Ingmar Rooij/GerritJan Gijzel met de Pozetto d’Oro de winst.

Bij de Multihull klasse ging de winst naar Richard Bokkerink/Jan Demunck met de Ami’no een KL28. Zij kregen de prijs uit handen van Leon Bart, Ostar 2005 winnaar in de Multihull klasse.

Een speciale wisseltrofee -beschikbaar gesteld door de importeur uit Stavoren- werd uitgereikt aan de winnaar in de First 31.7 Klasse. Met 11 boten waren ze de grootste klasse in het wedstrijdveld. De prijs ging naar Maurits Homan en Bram Keymolen met de cAp. Zij vertrokken donderdagavond en zeilden 120 mijl tegen de wind in om zaterdag de prijs in hun klasse te winnen en vervolgens terug te zeilen naar hun thuishaven Wemeldinge. hulde voor 3 dagen stevig doorzeilen.

Foto door Marco Leushuis

Lees ook het verslag van de Double-handed race Flevomarina door Lia Ditton.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: