Victory Challenge from zero to hero tegen Shosholoza

Round Robin 2 - FLIGHT 1

BMW Oracle veegde de United Internet Team Germany van de baan met 3:17 en in de match van Luna Rossa tegen China Team zou het normaal gezien ook zo moeten zijn gegaan, maar erg vlot ging dat niet.

Luna Rossa ging bijna 30 seconden na China Team over de startlijn en langzaam maar zeker gingen de Italianen de Chinezen voorbij om 18sec voor hen rond de bovenboei te gaan. Voor de wind liep Luna Rossa nog meer uit en koos voor de leeward gate. Maar (en nu komt het), van het moment dat ze terug aan de wind begonnen te zeilen moest China Team snel gijpen om uit te wijken, maar ze hadden hun spi drop al ingezet. Gevolg: spi in het sop, spi vol water, de boot van 12kn naar 0kn om dan de spi te hebben moeten laten gaan. De Italianen konden van dan af rustig hun gangetje gaan en hun eerste 2 punten op strijken in Round Robin 2.

Het gevecht tussen Victory Challenge en Team Shosholoza ging er warmer aan toe. Shosholoza ging 31sec voor de Zweden rond de bovenboei en na 2 keer van leiding te hebben gewisseld in het voordewindse stuk kwam Shosholoza eerst in de gate, de wind shifte en de spiboom brak. De Zuid Afrikanen konden nog een geruime tijd voor blijven, maar zonder spiboom is het onbegonnen werk om een spi van 500m² onder controle te houden. Victory Challenge maakte daar gebruik van en won met 52sec.

De standings:

BMW Oracle Racing USA 98 met 23pts
Luna Rossa Challenge ITA 94 met 21pts
Emirates Team New Zealand NZL 92 met 18pts
Desafío Español ESP 97 met 17pts
Victory Challenge SWE 96 met 16pts
Mascalzone Latino Capitalia ITA 99 met 14pts
Team Shosholoza RSA 83 met 12pts
Areva Challenge FRA 93 met 9pts
+39 Challenge ITA 85 met 5pts
United Internet Team Germany GER 89 met 3pts
China Team CHN 95 met 1pt

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: