Studenten Dubbeldam / Tentij zeilen op eigen manier naar de wereldtop

Baggerbedrijf Boskalis sponsort vanaf 2007 de ambitieuze catamaranzeilers Stefan Dubbeldam uit Delft (19 jaar) en Sebastiaan Tentij uit Den Haag (19). Deze technische studenten, vorig jaar Nederlands Kampioen in de Hobie 16 met spinnaker, richten hun pijlen op deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in de Tornado-klasse.

Om zo snel mogelijk de aansluiting met de wereldtop te vinden, doorloopt het duo dit seizoen de speciaal opgezette Nacra Master Class. Dat betekent dat de jongens in opleiding gaan bij de topzeilers Mischa Heemskerk en Gunnar Larsen. Dubbeldam leert de fijne kneepjes van Larsen en Tentij van Heemskerk. In deze formaties nemen de twee teams deel aan het internationale Formule 18-circuit.

Begin mei wonnen Heemskerk en Tentij hun eerste grote regatta, Eurocat 2007 in het Franse Carnac. Larsen en Dubbeldam werden tiende. Tijdens het Pinksterweekend komen ze in actie bij de North Sea Regatta in Scheveningen.

Het jeugdige Team Boskalis Dubbeldam / Tentij gaat een dubbele uitdaging aan: met vlag en wimpel afstuderen en de wereldtop van de catamaransport bereiken. Dubbeldam zit in het tweede jaar van zijn studie Maritieme Techniek aan de TU Delft. Tentij is eerstejaars Civiele Techniek aan de HTS van de Haagse Hogeschool.

Het door ambitie en doorzettingsvermogen gedreven studentenduo werkt de komende jaren gefaseerd naar deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen toe. Het avontuur begint met de allereerste Nacra Master Class in de sterke F18-klasse, waarna de jongens zullen doorstromen naar de olympische Tornado.

Roel Berends van Boskalis: “Het plan van de jongens past in ons nieuwe sponsorbeleid. Het is niet alleen maritiem van aard, maar het heeft ook met innovatieve techniek te maken en er zit een belangrijk element van kennisoverdracht in. En daarnaast is het ambitieus, deze sportmannen willen winnen. Er zijn dus veel raakvlakken met Boskalis. Je kunt eigenlijk zeggen dat ze zo twee jongens van ons hadden kunnen zijn.”

Binnenkort hebben ze een website online.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: