Jeroen den Boer wint Kolk evenement 2007

En onttroont hiermee de titelverdediger Jelle Roos

Afgelopen zondag was de Kolk in Delft het toneel van het vierde Kolk evenement “De slag om Delft”. Tijdens dit, door de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach georganiseerde , matchrace evenement streed de top 5 van het Nederlandse matchrace circuit om de eerste plaats.

De hoek van de Schie midden in het centrum van Delft was de plek waar gestreden werd om de eerste plek tijdens het vierde Kolk evenement “De slag om Delft”. Een evenement dat werd getekend door windstiltes met regen in de ochtend en zon met wind in de middag. Toeschouwers konden onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de spannende wedstrijden met professioneel commentaar verzorgt door Age Fluitman, oprichter van D.S.W.Z Broach.

De wedstrijden; kort, agressief en toch zeer sportief. Fouten die tijdens deze wedstrijden gemaakt werden, werden zeer snel bestraft door deskundige umpires.

Vijf teams streden in een voorronde van ieder acht wedstrijden om een plek bij de twee beste teams. Deze twee teams mochten uiteindelijk in een “best of five” bepalen wie deze “slag om Delft” zou gaan winnen.

Na de uitermate spannende voorrondes stonden twee zeer sterke teams tegenover elkaar: Team J Roos (Jelle Roos, Frans Hin en Rens van Arkel) en Team J den Boer (Jeroen den Boer, Florence van Mierlo en Martijn Punt).

In de finalerondes wint team J den Boer de eerste wedstrijd met overmacht. De tweede wedstrijd leidde tot een diskwalificatie van het team J Roos door het niet tijdig nemen van zijn strafrondes. Dit zorgde voor een 2-0 voorsprong van het team J den Boer. De derde wedstrijd Werd echter weer gewonnen door Jelle Roos.

In de vierde race zou de beslissing moeten vallen of er nog een vijfde wedstrijd nodig was om de winnaar van “De slag om Delft” te bepalen.

In deze spannende vierde race weet Jelle Roos zijn achterstand in te lopen door tijdens de start een voorsprong te bemachtigen en deze niet meer prijs te geven. Hierdoor zal een uitermate sensationele vijfde race volgen. De vijfde race werd gewonnen door het team van Jeroen den Boer, dit zorgde voor de eindoverwinning in “De slag om Delft” en onttroont hiermee de titelverdediger Jelle Roos.

Belangrijke punten voor het ISAF Matchrace klassement

Team J den Boer wint deze slag om Delft, met deze overwinning heeft Jeroen belangrijke punten verzameld voor het ISAF Matchrace klassement. Dit is het klassement waarin alle overwinningen binnen het wereld matchracecircuit worden bijgehouden.

Het was weer een prachtig evenement, matchracen is op dit zeer kleine water een publiekzeilsport! Hopelijk in de aankomende jaren nog meer toeschouwers bij dit prachtige evenement

Meer informatie en begeleidende foto’s op www.broach.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: