Audi X35 Cup Flight 2

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 14/05/2007 - 12:13
    Tags:

Team Just 4 Fun pakt winst

Op zondag wordt er gevaren en op zaterdag waaide het nog de pannen van het dak. Ik hoorde enkele zeilers van een trimaran zeggen dat ze 28,4kn gehaald hebben. Zondag ochtend staan we op en er staat nog geen 10kn wind.

Aan de kant en op het water zie je crews druk in de weer om mast settings te veranderen, zeillatspanningen aan te passen, sleutels te zoeken en shiften te timen. Het beloofd weer een fijne dag te worden…

1ste start ging in 2 keer, 1 keer een general en dan een goede. Fred Imhoff heeft de X-35 blijkbaar beter onder controle want hij vaart met zijn Audi zijn eerste paaltje. John Parker met zijn Engelse vrienden Ten Racing Group worden 2de op Perfect Ten, gevolgd door Salty Dog oftewel Just 4 Fun.

In de 2de manche hebben we 4 keer gestart, 3 general’s en de laatste is een goede zij het geholpen door een zwarte vlag (voor de leken, dit heeft niets met een oudheidkundige ziekte te maken). Deze keer vaart Salty Dog het paaltje, Nic Bol’s Quantum Racing Team (waarvan het grote gedeelte trouwens morgen aan de start verschijnt op de Volvo 70 Mean Machine) loopt 2de over de lijn enJohn Parker en zijn team Perfect Ten rijven het brons binnen. De Engelanders hebben blijkbaar versterking gekregen wat na elke manche gaat Adam de personal trainer even met zijn rubber bootje langszij om zijn zegje te doen. Aan boord barst het naar’t schijnt van zeiltalent…

De 3de manche is voor Nic Bol, Salty Dog wordt 2de en Perfect Ten wederom 3de (De volledige uitslag publiceren we nog).

Het valt me wederom op hoe kort opeen het veld ligt. Deze Audi Cup’s en de North Sea Regatta zijn een uitstekende training voor het komende wereld kampioenschap in Kiel. Als het daar in Kiel even dicht op elkaar gaat liggen, beloofd het warm te worden aan de bovenboei. Er worden getallen genoemd van rond de 47 boten aan de start en dit voor het 2de levensjaar van deze klasse!
Maar laat ons eerst eens zien hoe de inshores op de North Sea Regatta verlopen.

Foto ingezonden door Just 4 Fun, bedankt!

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: