Dutch Youth Regatta 2007

740 deelnemende boten verwacht!

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 mei 2007 organiseert de Stichting Dutch Youth Regatta, in samenwerking met de Klassenorganisaties en de Zeilvereniging Workum, het Open Nederlands Kampioenschap, onder auspiciën van het Watersportverbond.
De wedstrijden vinden plaats op het IJsselmeer bij Workum.

Met een verwacht aantal van ca. 740 deelnemende boten en 860 zeilers is het één van de grootste wedstrijdevenementen voor jeugdzeilers in Europa. De inschrijvingen uit 21 landen maakt het tevens een belangrijk internationaal evenement voor jong zeiltalent. Het zeilen voor het eremetaal is de belangrijkste motivatie om deel te nemen. Daarnaast leidt het evenement op de wal vaak tot vriendschap tussen kinderen van verschillende nationaliteiten waarmee het ook een jaarlijks feest van herkenning en verbroedering wordt.

Voor veel jonge zeilers is dit het begin van een mooie zeilervaring. Het comité van aanbeveling, onder voorzitterschap van mevrouw Erica Terpstra, bestaat uit Nederlandse coryfeeën uit de (olympische) zeilsport die het belang zien van een professioneel wedstrijdcircuit voor getalenteerde en enthousiaste jonge zeilers, als kweekvijver voor het Nederlandse toptalent van de toekomst. Hoofdsponsor ABN AMRO, bekend van haar support aan de North Sea Regatta en Optimist Club, ondersteunt met veel enthousiasme het Open Nederlands Kampioenschap.

Op donderdagmorgen 17 mei om 11.00 uur zal het evenement officieel worden geopend. Zondag 20 mei, aan het eind van de middag, is de prijsuitreiking.

De Optimist, Splash en Flash, Laser 4.7, Cadet en Vaurien zeilen het Open Nederlands Kampioenschap. De 29-er, de 420 en Hobie 16 spi zeilen een klasse kampioenschap. Voor de Laser Radial is het een kwalificerend klassenevenement.

Foto archief 2006 door Valentijn van Duijvendijk.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: