Emirates Team New Zealand en Luna Rossa Challenge scoren

De eerste dag van de semi finale was geen gemakkelijke, de wind varieerde tussen 8 en 18kn en kwam blijkbaar van alle kanten.

Match 1
Luna Rossa Challenge contra BMW ORACLE Racing - DELTA 2:19
In het eerste aandewindse rak gaan BMW Oracle en Luna Rossa plots elk een andere richting uit, Torben Grael (tactieker Luna Rossa) vond betere druk en ging met 52sec winst om de eerste boventon.

Aan de bovenboei kon USA 98 profiteren van een privé vlaagje en knalde naar de rechtse kant van de baan. De Italianen waren inmiddels terug gegijpt en kwamen in conflict met BMW Oracle wat resulteerde in een agressief oploef duel.

Spithill eiste de linkse kant van de gate op terwijl de Amerikanen voor rechts gingen, 7sec na Luna Rossa. Opnieuw gokten beide teams op welke kant het te doen zou zijn, en het waren de Italianen die het beste gegokt hadden. Ze gingen 400m voor Oracle rond de boei. Deze keer verdedigden de Italianen hun positie beter op het laatste spi rak, zelfs toen de wind 180° shifte juist voor de finish. Luna Rossa ging bijna meer dan 2 minuten voor Oracle over de finish.

Match 2
Emirates Team New Zealand contra Desafio Espanol 2007 - DELTA 0:43
Dean Barker won de rechtse kant van de baan en het duurde niet lang eer de Kiwi’s een kleine voorsprong hadden opgebouwd tegenover de Spanjaarden. Na de leiding op rechts te hebben genomen, sleepte Barker Karol Jablonski naar de linkse layline waar ze iets meer dan een minuut voor de Spanjaarden rond de boei gingen.

Doordat de Kiwi’s zeer verdedigend zeilden verloren ze een beetje van die winst en ronden de linkse gate boei met nog maar 41sec verschil. Desafio Espanol bracht het verschil zelfs terug tot op 30sec aan de laatste bovenwindse boei. Hier van het zelfde laken een broek, een shift deed de spi’s peelen naar genua’s en de koers in een erg nipte reach omzetten. De Nieuw Zeelanders wonnen de match met 43sec op de finish.

Het eerste team dat als eerste 5 wedstrijden wint (best out of 9), gaat door naar de finale.

De score

Luna Rossa contra BMW Oracle 1/0
Emirates Team New Zealand contra Desafio Espanol 1/0

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: