Zeilrecords: Tony Bullimore gaat het echt doen

Kroniek van een aangekondigde dood?

Tony Bullimore is gisterenochtend dan toch vertrokken vanuit Hobart in een poging om ‘s werelds snelste solozeiler te worden. Opa Bullimore (68 jaar) en zijn eveneens bejaarde 102-voets catamaran DOHA 2006 (gebouwd in 1984) zullen vanavond al te maken krijgen met 70 knopen sterke winden, en dat is iets wat voor de nodige polemiek zorgt.

Zo is er de vertegenwoordiger van de WSSRC, Barry Shepperd, die er openlijk aan twijfelt of schipper en boot deze reis wel aankunnen, want in zijn ogen is de catamaran helemaal niet correct uitgerust voor een solo-wereldomzeiling. “Bullimore is een sympathieke vent, maar geen gemakkelijk persoon, want hij wil niet altijd luisteren naar wat van hem verlangd wordt”, aldus Shepperd in een lokale krant. Vooral het feit hij persé gisteren wilde vertrekken met de slechtst mogelijke weervoorspellingen draagt zeker bij tot de bevestiging van wat algemeen over Bullimore gedacht wordt. Goed gek.

De recordroute brengt de DOHA 2006 vanuit Hobart eerst naar Kaap Hoorn, waarna het noordelijk gaat richting evenaar en dan het Azoreneiland Flores, dat Bullimore volgens zijn planning na 36 dagen zeilen zal bereiken. Dan gaat het weer zuidelijk naar Kaap Goede Hoop, Kaap Leeuwin en weer Hobart. In 70 dagen. Goed gek.

www.teambullimore.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: