Louis Vuitton Cup updates

En wie gaat er naar de finale?

Toen wij op het kanaal zaten werd er in Valencia gewoon verder gezeild in de semi finale van de Louis Vuitton Cup. En hoewel het niet echt een verassing is dat Emirates Team New Zealand de betere is tegen Desafio Espanol 2007, staan we er wel versteld van hoe BMW Oracle racing “van het kastje naar de muur” wordt gevaren met de nodige gevolgen.

Een korte samenvatting:

  1. Luna Rossa won tot ieders verbazing de eerste match tegen Oracle en zoals verwacht nam Oracle de dag nadien revanche. De volgende dag dacht Oracle: ach kom, laat het ons hier wat spannend houden, de mensen thuis willen ook wel wat en de match wordt gewonnen door Luna Rossa. Om toer een ‘matchke’ winnen is een mooi gemiddelde zeggen wij hier altijd. Maar dan houdt Luna Rossa zich niet meer aan de afspraak en wint de 3 daarop volgende matchen. In de laatste match stapt Chris Dickson zelfs van boord en laat zich als stuurman vervangen door Sten Mohr. Gavin Brady wordt hiermee gepromoveerd tot schipper tactieker, al was het maar voor 1 race. Gevolg: Oracle kan zijn koffers pakken en Luna Rossa kwalificeert zich als eerste voor de finale van de Louis Vuitton Cup.
  2. De Nieuw Zeelanders dan dachten: We winnen er een paar om te laten zien wie we zijn, geven de Spanjaarden er dan eentje cadeau en winnen er dan weer 2 waarna we er terug eentje cadeau doen. Maar cadeautjes geven was hier niet echt aan de orde. Emirates Team New Zealand heeft moeten knokken vandaag en heeft moeten inzien dat Desafío de sterkere was. Er zijn nu nog 3 races te varen, waarvan Desafío ze alle 3 moet winnen willen we een Europese finale en America’s Cup hebben. En voor Emirates Team New Zealand is morgen winnen voldoende om zich een plaatsje in de finale te verzilveren.

We zijn in ieder geval benieuwd naar wat er vandaag gaat gebeuren…

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: