Emirates Team New Zealand gaat door naar de finale

De kogel is door de kerk

Emirates Team New Zealand gaat door naar de finale van de Louis Vuitton Cup en zal daar in het strijdperk treden tegen Luna Rossa. De winnaar die hieruit komt wint het recht om uit te komen tegen de verdediger van de Cup zijnde Alinghi.

20 knopen wind en golven van om en bij 1 meter zorgden ervoor dat de match van vandaag een uitdaging was voor zowel mens als machine. NZL 92 ging 17sec te laat over de startlijn, maar dat deerde hen niet daar de Spanjaarden nog eens 10sec achter hen over de lijn gingen. De Nieuw Zeelandse boot had blijkbaar geen problemen met de zeegang vergeleken met de Spaanse boot die al vlug water in de cockpit kregen. 2 man moest daar aan lij met plastiek emmertjes gaan scheppen.

Er was 1 moment waar de Kiwi’s het even warm kregen, en dat was toen de jongens op het voordek er niet in sloegen om de spinakerboom te bevestigen vooraleer ze afvielen. Eén man werd zelfs naar achteren gespoeld en hield er een handwonde aan over.

Maar, uiteindelijk ging NZL 92 1:18 sec voor Desafio Espanol 2007 over de finish en tekende hiermee het ontslag van de Spaanse boot.

Op 1 juni zal de finale worden gevaren tussen Luna Rossa en Emirates Team New Zealand. Degene die het eerst 5 matchen wint in 9 races gaat door naar de America’s Cup. Wint Luna Rossa, dan blijft de Cup nog eens 4 jaar in Europa, wint Emirates Team New Zealand… Dan zal Alinghi de klus moeten klaren.

Foto: © ACM 2007 / Stefano Gattini

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: