Meer dan 40 boten tijdens de Dover Strait Race

ONZK 2007 mist start niet

Meer dan 40 boten kwamen aan de startlijn tijdens de Dover Strait race. Een internationaal gezelschap met Nederlanders, Fransen en Engelsen, aangevuld met de Belgische vloot IRC boten. 5 x 31.7 boten, en 5 halftonners (in duo) alsook enkele nieuwkomers in IRC.

Het parkoers bracht de deelnemende zeiljachten in 65 mijl via de Bergues Noord en de CS5 tot voor Ramsgate, waar de meeste deelnemers in het donker de boeien moesten zoeken om uiteindelijk ruim voor het sluitingsuur van de bar van de RTYC toe te komen.

Michel Jonette trophy

De Michel Jonette trophy, oftewel de terugtocht, dit jaar naar Duinkerke , verliep onder zwaardere omstandigheden. Een ZW 5 Bft bracht de vloot zeiljachten, geholpen door een sterke vloedstroom snel naar het kanaal.

In een recordtempo (Lucky Duck zette 19.5 Knopen op zijn log) kwamen de boten in Duinkerke aan.

...en volgende weekend staat er een gratis retourwedstrijd op het programma (mét prijzenpot)!

Foto door mojosailingteam.be

Uitslagen op
www.onzk.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: