Breitling Regatta dag 4 - Olympisch zeilen

Medal races vanavond Yngling klasse en 470 heren

In de Yngling en 470 Heren klasse worden vanavond de Medal races gevaren. Alle Delta Lloyd Kernploeg leden in deze klasse hebben zich daarvoor gekwalificeerd. Drie boten in de Yngling klasse en de broers Coster in de 470 klasse.

In de Yngling klasse eindigden Renee Groeneveld, Marije Faber en Floortje Hendriksen als tweede. Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Marije Kampen klommen in het klassement met een 1ste ,7de en 2de plaats naar een vierde plek. Ook de derde ploeg met Janneke Hin, Annemieke Bes en Petronella de Jong zeilde ook heel sterk met een 8ste, 5de en een 1ste plaats. Daarmee eindigden ze op een achtste plaats.

Sven en Kalle Coster hadden geen goede dag. Ze wisten de schade beperkt te houden en eindigden op een zesde plaats in het klassement (voor afloop van de protesten).

Het streven is om de Medal race om 1700 uur te starten in de Yngling klasse. Direct daarna gevolgd door de beste tien teams uit de 470 Heren klasse om 1800 uur.

Foto © Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: