Evi Van Acker wint Breitling Regatta 2007

Evi Van Acker (BEL), de nummer 1 op de World Ranking Laser radial, wint voor de 2de opeenvolgende keer de Breitling Regatta te Medemblik. In deze regatta uit het Eurolymp crircuit nemen de beste zeilers ter wereld aan deel.

Na een spannende week met weinig wind kon Evi Van Acker zich na 12 wedstrijden prominent op het podium plaatsten. De Medal Race, de wedstrijd waar de tien best geclassificeerde zeilers voor de overwinning strijden werd wegens te weinig wind afgeblazen.

Dit is voor Evi een vierde overwinning, na Riva, Palma en Hyères. Ze gaat nu volop werken aan de voorbereiding voor de ISAF Wolds in Cascaïs, het belangrijkste evenement van het jaar.

Tijdens hetzelfde evenement miste Sigrid Rondelez op een haar na de Medal race. Ze maakt na 2 jaar sabat een opmerkelijke comeback in het Olympisch surf-cricuit

Sebbe Godefroid en ex-partner Carolijn Brouwer werden 22ste in de Tornado.

Pieter-Jan Postma (NED) wint Zilver in de Finn klasse

Pieter-Jan Postma werd vierde in de Medal race. Met dat resultaat eindigde de Fries als tweede in het eindklassement. De beste tien in de Finn klasse streden vlak voor de kust van Medemblik in de laatste korte race. In de afnemende wind wisselden de posities veelvuldig. Postma ging kort aan de leiding in het begin de race maar hij moest uiteindelijk nog drie tegenstanders voor zich dulden.

Met deze prestatie realiseert Postma tevens een hele nominatie voor de Olympische Spelen van Beijing. Indien geen andere Nederlander een soortgelijke prestatie neerzet, is Postma zeker van een ticket naar het Chinese Qingdao in 2008. De sympathieke Finn zeiler moet dan wel vormbehoud aantonen tot die tijd.

Op de foto: Evi Van Acker © Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: