Louis Vuitton Cup: Luna Rossa en BMW Oracle samen aan de top

Flight 3

In Round Robin 1 sloeg Shosholoza er in om Oracle 1 ronde voor te blijven, in Round Robin 2 herhaalden ze dat nog eens even. In het 2de kruisrak lieten de Zuid Afrikanen echter toe dat Oracle naar links kon gaan waar de Amerikanen een goede shift vonden en daarmee de race wonnen met 43 seconden.

James Spithill op Luna Rossa scheepte Olympisch medaille winnaar Jesper Bank een penalty op in de pre start. Luna Rossa was duidelijk de sterkere en won met 1:02 van United Internet team Germany.

China team kon het grootzeil niet naar boven krijgen, kreeg 2 penalty’s in de pre start omdat ze niet op een ordentelijke manier wisten te starten. Het was pas halfweg het kruisrak dat hun grootzeil erop stond. Gemakkelijke match voor de Zweden.

Desafio Espanol won maar net van Areva Challenge met 30sec en Emirates Team New Zealand leek het zeer gemakkelijk te hebben met +39. Of dat de aanwezigheid van Michael Schumacher (als 18de man) bij de Kiwi’s hier iets mee te maken had zullen we nooit weten.

FLIGHT 4

In de match Areva Challenge tegen Emirates Team New Zealand was het verschil slechts 59sec. Shosholoza kon niet herhalen wat ze in Round Robin 1 gedaan hebben door te winnen tegen Luna Rossa. Ze verloren met 25sec en United Internet Team Germany had een gemakkelijke prooi aan China Team.

De Zweden lieten de weg zien aan BMW Oracle Racing en het was slechts in het laatste voordewindse stuk dat de Amerikanen terug kwamen opzetten en de overwinning opeisten met 14 seconden.

Na 5 keer in het stof te hebben gebeten komt Mascalzone Latino op de proppen met Camoron Dunn aan het wiel. De Nieuw Zeelander nam het stuur over na “starting helmsman” Jes Grem-Hansen die Desafío aan de verkeerde kant van de startboot gepind had. Mascalzone won met 35sec verschil.

De Louis Vuitton Cup standings:

 1. BMW ORACLE Racing (USA 98 met 27pts
 2. Luna Rossa Challenge (ITA 94) met 27pts
 3. Emirates Team New Zealand (NZL 92) met 24pts
 4. Desafío Español 2007 (ESP 97) met 21pts
 5. Victory Challenge (SWE 96) met 18pts
 6. Mascalzone Latino-Capitalia (ITA 99) Met 16pts
 7. Team Shosholoza (RSA 83) met 14pts
 8. Areva Challenge (FRA 93) met 13pts
 9. +39 Challenge (ITA 85) met 6pts
 10. United Internet Team Germany (GER 89) met 5pts
 11. China Team (CHN 95) met 3pts

Foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

 • Yan T.

  Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: