Zeilrecords: CADIZ – SAN SALVADOR

GROUPAMA 3 heeft eerste record beet

Franck Cammas en zijn team hebben hun eerste record beet (van wellicht een lange reeks). Op het traject dat Christoffel Colombus zowat vijfhonderd jaar geleden voor het eerst inhuldigde (hij deed er zo’n 3 maand over in zijn houten driemaster SANTA MARIA – inclusief een tussenstop op de Azoren), hadden Cammas en de zijnen 7d 10u 28m 53s nodig.

Met deze tijd verpulveren ze niet alleen het oude record van de SANTA MARIA, maar ook dat van de iets recentere PLAYSTATION van Steve Fossett, die in Februari 2003 net 2d 2u 31m 25s langer deed over deze afstand.

De GROUPAMA 3 is niet gestopt ion San Salvador, maar zette na de finish meteen koers naar Miami. Niet dat de welkomstdrankjes daar beter zijn, maar de volgende recordpoging komt er aan: Miami – New York, en dan later het Transatlantisch record van West naar Oost. En gezien de langetermijnvoorspellingen gunstig zijn, willen Cammas & Co geen tijd verliezen.

Foto © Yvan Zedda

www.cammas-groupama.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: