Controles aangekondigd tijdens de Schelderegatta

Fair play en CR rating

De CR- commissie zal er dan ook op toezien tijdens de Schelderegatta dat de juiste info wordt opgegeven, middels controles. De uitrustingen worden bijkomend per schip gepubliceerd op de internet-site van CR zodat wedstrijdleiders en concurrenten kunnen controleren.

Meetbrieven worden uitgereikt op basis van info van de booteigenaar, hij geeft maten, gewicht en boottype op. Dit is tamelijk gemakkelijk te controleren en toe te passen in de CR-formule door het CR- rekenteam.

Verder moet de eigenaar de uitrusting van zijn schip opgeven, dit met de voornaamste reden dat de doelstelling van dit "instap-systeem"
erin bestaat niet-wedstrijdzeilers met toergerichte boten aan te
moedigen door bonussen te geven. (rolfok, schroef, etc..)
Inderdaad, een toerboot kan tegenover een wedstrijd-uitgeruste boot tot 10 % voordeel krijgen met zijn minder performante uitrusting.

Gelet op reeds toegekomen aanvragen en de vraagtekens bij het lezen van de info over de uitrusting, doet het CR-team met dit schrijven een oproep naar de aanvragers en eigenaars van CR-meetbrieven nogmaals hun aangifte te controleren, voornamelijk wat de zeilmaterialen betreft. (vraag desgevallend hulp aan
een zeilmaker of vriend)

Indien er tijdens het wedstrijden onregelmatigheden worden opgemerkt zal het reglement strikt worden toegepast. (doe desgevallend tijdig een nieuwe aanvraag) Een gewaarschuwd zeiler is er twee waard!

Zeilwissels met rolfokinstallaties zijn NIET toegelaten!

Zoals opgemerkt in het wedstrijdverslag van de Wilfordrace op
Clubracer.be is het inderdaad NIET toegelaten zeilwissels te doen met een rolfokinstallatie, buiten het hijsen van een stormfok. Er mag zelfs maar één rolgenua aan boord zijn.

Op de foto: een vb. van een rolfok installatie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: