Solozeiler Lucas Schroder op herkansing in Pornichet Select 6.50

Op zaterdag 5 mei 2007 krijgt solozeiler Lucas Schroder een herkansing in de 300-mijl lange Pornichet Select 6.50 race (FRA). Vorige week trok Schroder zich terug uit de Mini Pavois nadat de spinnakerboom van zijn boot, de T-Mobile One, brak. Met de daarvan geleerde lessen vers in het geheugen, staat de Amsterdammer te popelen om zich te revancheren.

Er zullen morgenmiddag om 13.00 uur zeventig deelnemers op de startlijn liggen, waaronder ook de Fries Koen van Esch. Voor vrijwel iedereen geldt het evenement als voorbereiding op de Mini Transat 2007. Deze zware solorace van 4.200 mijl vanuit La Rochelle via Madeira naar Brazilië gaat op 16 september van start. Team Ocean Challenge van Lucas Schroder heeft het officiële startbewijs voor de Mini Transat al binnen.

“Het wordt een spannende competitie, want er doen naar schatting ongeveer vijftig serieboten mee”, blikt Schroder vooruit. Dat betekent dat die schippers op gelijkwaardig niveau tegen elkaar zullen strijden, omdat het een eenheidsklasse betreft. Dat is anders dan bij de prototypes, waarin veel meer ontwikkeling en dus verschillen zitten. “Mijn doelstelling is een toptienplek en daarnaast om een gecontroleerde en doordachte race te varen. En als er iets breekt, stop ik er niet meer mee”, aldus het krachtige commentaar van Schroder.

300 mijl langs eilanden

Het parcours ziet er grofweg als volgt uit. Vanuit Pornichet zal de vloot eerst koers zetten richting het eiland Belle Île. Daar passeren de 6,5 meter jachten aan de oostkant een boei, waarna ze verder gaan naar Port Bourgenay. Daar keren ze om en varen langs de westzijde van Belle Île naar Île de Groix om van daaruit huiswaarts te keren. Voor Schröder is het min of meer een thuiswedstrijd, want zijn T-Mobile One ligt daar al sinds de winter. Schroder en zijn sparringpartners trainer dus al enkele maanden voor de kust van Pornichet. De weersvoorspellingen zijn gunstig met een vanuit het noordwesten naar westen draaiende wind van 10 tot 15 knopen. De eerste boten zullen naar verwachting maandagavond of dinsdag finishen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: