Louis Vuitton Cup: De semi finale komt in zicht

Flight 5

BMW Oracle wint nipt van Luna Rossa.
Voor de derde keer op rij komt de Amerikaan als achterliggende boot eerst over de streep. Eenmaal ze voor liggen blijven ze voor. Ze wonnen met 19sec van Luna Rossa. Desafío Español werd van begin tot einde gecontroleerd door Emirates New Zealand. De Kiwi’s wonnen met 43sec verschil op de finish.

De 3 ander matchen werden alle drie beslist in de pre start. Victory Challenge duwde United Internet Team Germany in de hoek bij de comité boot en hoewel Jesper Bank nog net een gaatje vond moest hij toch wegklappen uit de vuile wind. Magnus Holmberg haalde de punten makkelijk binnen. Jes Gram-Hansen (Mascalzone Latino) stuurde zeer agressief in de pre start en duwde daarbij +39 Challenge een seconde te vroeg over de lijn. Ian Percy viel af om te herstarten en liep hierbij nog een penalty op. Moeten herstarten en met een penalty te hebben opgelopen betekend zoveel als: “forget it”.

Mascalzone won gemakkelijk. China Team leidde Shosholoza naar de startlijn en hoewel het klaarduidelijk was dat ze te vroeg zouden gaan starten, bleef Pierre Mas toch naar die lijn knallen. Gevolg: 3sec te vroeg over de lijn en op de moment dat ze goed en wel terug gestart waren, waren de Zuid Afrikanen al ver weg.

FLIGHT 6

Emirates Team New Zealand won met slechts 29 seconden van Team Shosholoza en Victory Challenge verloor de start maar niet de match van +39. United Internet Team Germany hield de match spannend tegen Mascalzone Latino, maar de Italianen waren wel degene die met de punten gingen lopen.

Gemakkelijke overwinningen voor Luna Rossa contra Areva Challenge met 1:16 en Desafío Español tegen China team met 3:45!!!

FLIGHT 7

Desafío Español vaarde Team Shosholoza naar huis met 47sec. James Spithill zadelde +39 een penalty op in de pre start waarna hij hen nog vast zette bij de comité boot en daardoor vrij kon wegzeilen en de match winnen. Jesper Bank en United Internet Team Germany had de betere start tegen Emirates Team New Zealand maar qua snelheid konden ze niet op tegen de Kiwi’s.

BMW Oracle maakte een perfecte pin end start tegen Areva Challenge en de Amerikanen zeilden hun zoveelste paaltje tegemoet. En Mascalzone Latino Capitalia won met 2:22 van China Team.

FLIGHT 4 - Re-sail

In de rematch wat een gevolg was van een protest 2 dagen geleden in de match Mascalzone Latino tegen Desafío Español won het thuisland in een spannende match met slechts 35sec.

Foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: