ABN AMRO North Sea Regatta telt 249 voorinschrijvingen UPDATE

Zeilend Nederland kent een droomstart van het seizoen. Bij een matige oostenwind en volop zonneschijn worden er gretig mijlen afgelegd. Een betere voorbereiding op de ABN AMRO North Sea Regatta is bijna ondenkbaar. De teller van de voorinschrijvingen staat inmiddels op, waarvan 142 jachten en de rest open boten.

Dit jaarlijkse zeilspektakel in Scheveningen begint over twee weken op 15 mei. Dan nemen circa 50 teams deel aan de Vuurschepenrace naar Harwich. Ook de VO 70 Mean Machine van Peter de Ridder mengt zich in de strijd om de line honours en overall winst.

Tijdens het Pinksterweekend vinden de kustwedstrijden plaats met naar verwachting 500 boten verdeeld over 21 disciplines en vijf wedstrijdbanen. Diverse eenheidsklassen, scherpe jachten, catamarans en klassieke schepen vormen de bonte verzameling van deelnemers. Daarnaast kunnen de zeilers en bezoekers genieten van spetterende optredens in de feesttent, waaronder van de populaire band Earth Wind & Fire.

Nederlandse top aanwezig

De ABN AMRO North Sea Regatta trekt dit jaar een groot aantal topzeilers. Zo stapt Bouwe Bekking, schipper van de Spaanse Movistar in de Volvo Ocean Race 2005-06, aan boord van de No Limits. Na de races op vrijdag 25 mei zal hij de Swan 45 officieel dopen. Dit team won onlangs de Van Uden Stellendam Regatta, dus de machine loopt gesmeerd.

Gert-Jan Poortman van Team ABN AMRO II vaart als tacticus mee met de Eclectic.

Team Heiner verschijnt in drievoud aan de start. Roy Heiner zelf is schipper van de Team Heiner Pups met een zeer jonge bemanning.

Het Nederlandse talentenproject van de vorig jaar overleden VOR-zeiler Hans Horrevoets wordt in volle glorie voortgezet. Dat betekent dat Team Holmatro met schipper Sander Speet na twee jaar afwezigheid weer van de partij is. Deze uiterst gemotiveerde crew eindigde in april bij Spi Ouest (FRA) knap als tweede in een sterke, overwegend Franse vloot.

Nic Bol van de Quantum Racing Holland won vorig jaar niet alleen de ABN AMRO North Sea Regatta in de nieuwe X35-klasse, maar tevens de eerste Gold Cup. Hij en zijn bemanning zijn uiteraard weer zwaar favoriet tijdens het Pinksterweekend.

UPDATE

In het eerdere bericht kon u lezen dat er 781 voorinschrijvingen zouden zijn, dit was een fout in het persbericht dat wij op onze redactie mochten ontvangen. Het zijn er 249! Dit werd rechtgezet in een rectificatie bericht dat we zopas mochten ontvangen.

Discussiëren over de North Sea Regatta 2007 doen we via het ClubRacer forum, natuurlijk!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: