Louis Vuitton Cup: ETNZ, Oracle en Luna Rossa zeker naar de semi finale

De 3 bovenstaande teams hebben genoeg punten op hun rekening staan om hen een plaats in de semi finale te verzekeren. Dat wil zeggen dat het team dat momenteel 5de staat hen niet meer kan bedreigen.

Op een 4de plek momenteel staat Desafio Espanol, die voor een talrijk opgekomen vloot toeschouwers hun kunnen liet zien. Het is nog niet zeker of het thuisland die plaats zal kunnen behouden. Victory Challenge moet nog 3 matchen varen wat gelijk staat met 6 punten (als ze die alle 3 winnen). Mochten de Zweden 1 of meerdere races verliezen of de Spanjaarden er nog eentje winnen, dan gaat Spanje mee door naar de semi finale.

FLIGHT 8

Paolo Cian op Shosholoza haalde in de pre start een penalty binnen tegen Mascalzone Latino. Hoewel de Italianen de race leiden haalden ze nooit echt genoeg voorsprong om die penalty eruit te kunnen varen. Terwijl Mascalzone om de finishboei draaide draafde Shosholoza onder spi over de finish en rijfde de winst binnen. Gezien de euforie aan boord van de Zuid Afrikanen, kon men er van uitgaan dat de jongens gelukkig waren met hun paaltje.

Elke match van nu af aan is er eentje die Victory Challenge niet mag verliezen. De match tegen Areva was een extreme spannende wedstrijd waarbij beide teams de leiding om beurten afgaven gedurende het aandewindse rak. Het verschil kwam er pas toen Magnus Holmberg (SWE 96) een “fake gybe” liet zien met de Fransen die er in trapten en er zo voor zorgden dat de Zweden vrije wind kregen. Victory Challenge won met een klein verschil van 35seconden

De andere 3 matchen waren van dezelfde vergelijking alsof je Casy Stoner (Grand Prix motor rijder) met zijn 800cc tegen Tommeke Bonen (op zijn fiets) zou laten rijden. Desafío Español won tegen United Internet Team Germany, BMW Oracle Racing zeilde +39 naar huis en Emirates Team New Zealand vaarde voor China Team gedurende de hele race.

Louis Vuitton Cup rankings:

 1. BMW ORACLE Racing (USA 98) met 33pts
 2. Emirates Team New Zealand (NZL 92) met 32pts
 3. Luna Rossa Challenge (ITA 94) met 31pts
 4. Desafío Español 2007 (ESP 97) met 29pts
 5. Victory Challenge (SWE 96) met 24pts
 6. Mascalzone Latino-Capitalia (ITA 99) met 20pts
 7. Team Shosholoza (RSA 83) met 18pts
 8. Areva Challenge (FRA 93) met 13pts
 9. +39 Challenge (ITA 85) met 6pts
 10. United Internet Team Germany (GER 89) met 5pts
 11. China Team (CHN 95) met 3pts

Foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

 • Yan T.

  Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: