Vrouwenteam in de volgende America's Cup

Fuxia Challenge

De 32ste America's cup is nog niet ten einde en is er al nieuw team dat aan de grootste en duurste zeiluitdaging van deze planeet denkt; Fuxia Challenge. En het is niet zomaar een team, het Italiaanse team zal onder leiding komen te staan van een vrouw en de bemanning zal ook volledig bezet worden door vrouwen (de beste uit de ISAF ranking list).

Evy van Acker (1ste op ISAF ranking) en Klaartje Zuiderbaan (3de op ISAF ranking) waar wachten jullie nog op om je CV in te zenden?

De boot op zich zal vooral gekenmerkt worden door de overheersende paarse kleur fuchsia, wat ook de basis moet worden van alle marketingstrategie rond deze AC campagne. Het marketing en communicatie bedrijf “International Global Service Co” met basis in Panama zal instaan voor de eerste fase van dit prestigieuze zeilproject.Voor sponsorwerving zal dit mediabedrijf zich uitsluitend focussen op de veeleisende vrouwelijke verbruikersmarkt.

Aan het einde van de 32ste America's Cup zullen de voorzitters van de deelnemende jachtclubs beslissen onder welke clubvlag het team zal uitkomen. Niet echt de procedure die we gewend zijn want tot nu toe zijn het de jachtclubs altijd zelf geweest die zich hebben laten omringen door een of andere financiële tycoon.

Van zodra de jachtclub gekozen is zullen de leidinggevende functies van het Fuxia Challenge team ingevuld worden.

En ik dank Saskia Samama van Holmatro voor het inzenden van de tip!

Afbeelding via sporteconomy.it

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: