Open Nederlands Kampioenschap Laser Masters op de Gouwzee

In het Hemelvaartsweekend van 17 tot en met 20 mei a.s. worden op de Gouwzee bij Monnickendam de Open Nederlandse Kampioenschappen Laser Masters gehouden.

Rond 70 zeilers tussen 35 en 72 jaar uit 7 verschillende landen strijden dan om de Nederlandse titel.

De Laser is een snelle zeilboot, die gevaren wordt door één man of vrouw. Het is voor zowel de mannen als de vrouwen een olympische klasse. De Masters zijn oudere zeilers, die de uitdaging van het wedstrijdzeilen in deze veeleisende boot niet kunnen laten. Elke dag worden er twee wedstrijden gezeild. De eerste wedstrijd van een dag start rond 11.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag rond 15.00 uur in het clubhuis van WV De Ark op Hemmeland in Monnickendam.

De Nederlandse kampioenschappen zijn onderdeel van een circuit van Master wedstrijden in Europa. De wereldkampioenschappen vinden dit jaar plaats in Spanje in de eerste week van oktober. Daar verwacht men 400 zeilers uit de hele wereld.

Watersportvereniging De Ark vindt u op jachthaven Hemmeland aan de rand van Monnickendam aan de weg naar Marken.

Foto © Coach4Sailing

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: