DEMAG ONK First 31.7

First 31.7 deelnemers en kanshebbers

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap 2007 dat van 15 t/m 17 juni op het Haringvliet wordt gevaren worden 25-30 schepen uit Nederland, België en mogelijk ook uit Frankrijk en Engeland aan de start verwacht. Het ONK wordt georganiseerd door de WSV Helius te Hellevoetsluis.

Alle schepen worden bemand door 5 – 6 zeilers zodat er in totaal op ca. 150 deelnemers wordt gerekend. Deze deelnemers krijgen 7 uitdagende windward-leeward races voor de kiezen. Juist op een dergelijk parcours is het van groot belang om goed te starten en om getrainde bemanning alle noodzakelijke handelingen tijdens de wedstrijden snel en vakkundig uit te voeren. Door de relatief geringe afstand tussen de boeien moet er namelijk vaak en zeer precies worden gemanoeuvreerd.

Onder de deelnemers bevinden zich in elk geval de kampioenen uit 2005 en 2006. Het eerste Kampioenschap van de First 31.7 werd overtuigend gewonnen door het team van Bart den Hartigh uit Rotterdam. In 2006 ging het team van Hans de Jager uit Wolphaartsdijk er met de overwinning vandoor.
Voor het kampioenschap van 2007 zijn er echter meerdere kanshebbers. Zo heeft het team van Adri van der Velde uit Goes al vaak bewezen vooral met veel wind erg hard te gaan maar ook de teams van Ruud Sondag en Bergen op Zoom en Johan Dirk van der Endt uit Kruiningen varen altijd voorin het veld. Ook zullen een aantal teams van het IJsselmeer aan het evenement deelnemen, kanshebber uit die regio is het team van Rein Bakker uit Zaandam.

De meeste zeilers in de First 31.7 hebben reeds veel zeilervaring opgedaan in nationale en internationale wedstrijdklassen. Veel zeilers hebben een wedstrijdachtergrond uit het open boten eenheidsklasse circuit als de Flying Junior, Yngling, Vaurien en J-24. Daarnaast zijn er veel zeilers afkomstig uit het IMS en IRC-klassen in kajuitjachtencircuit.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: