De finale van de Louis Vuitton Cup

Luna Rossa Challenge en Emirates Team New Zealand

De finale van de Louis Vuitton Cup begint vandaag.Luna Rossa Challenge en Emirates Team New Zealand zullen het met elkaar uitvechten en de winnaar mag dan tegen Alinghi knokken met als inzet de America’s Cup.

Beide teams zullen deelnemen in de boten waarmee ze ook de semi finale zeilden. Luna Rossa Challenge zal met ITA 94 racen en Emirates Team New Zealand zal met NZL 92 varen.

Luna Rossa mag als eerste bakboord boot de startbox invaren en heeft op die manier de beste opties om te beginnen. Om toer zullen de teams over bakboord de startbox invaren en diegene die eerst 5 punten opstrijkt zeilt de America’s Cup.

Op de foto: Andrew Norton van Luna Rossa Challenge en Terry Hutchinson van Emirates Team New Zealand © ACM 2007 - Carlo Borlenghi

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: