Giraglia Rolex Cup uit de kuip van ATALANTE 2

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 10/06/2007 - 17:50

Bert Leduc vroeg me onlangs of ik zin had om de Giraglia Rolex Cup mee te varen? Bekijk het zo een beetje als een voorbereiding op de Rolex Goese Sas Trophy zei hij me nog. Veel langer dan 2,6 seconden moest ik er niet over nadenken. Count me in.

Bon we bevinden ons in St Tropez waar de gevoelstemperatuur net ietsje boven de 30° Celsius ligt en ik me er goed bewust van ben dat het in Belgie en Nederland regent. Na de door (iedereen behalve Jan Persoons) zeer gevreesde anale controle in de luchthaven gepasseerd te zijn begeven we ons met ons huur auto-tje naar Port Grimaud waar de 56 voets lange Swan Atalante 2 ligt. Eenmaal de delivery sails vervangen zijn met de racing sails gaan we even het water op om iedereen wat een te maken met de boot.

Het grootzeil gaat erop, de genua gaat erop en we zeilen onder een prachtig zonnetje de azuurblauwe baai van St Tropez uit. De nieuwe genua ziet er strak uit, maar daar de patchen op een verkeerde positie staan krijgen we bij de eerste overstag een scheur van wel 1m in de genua. Genny down, in the bag, tacking and bare away. De spi gaat erop, we doen een paar gijpjes en keren terug naar de haven. Raymond Tanghe kijkt een beetje beteuterd want zijn nieuwe genua kan al direct naar de zeilmakerij. Maar hij blijkt tevreden te zijn met de bemanning en heeft er een goed oog op.

In de baai trainen nog andere teams dan wij uiteraard... Rondom ons glijden de giganten van de maxi wereld gracieus omhoog en omlaag. Ik zie de nieuw Zeelandse Alfa Romeo een spi peelen, Wild Oats die blijkbaar een paar nieuwe voorzeilen uitgeprobeerd. Er zijn 170 boten ingeschreven en iedereen is er klaar voor.

Oude bekenden

Op de Swan 80 Favonius komen we Rogier Van Overveld tegen die ons als zijn vrienden van Zeeland voorsteld aan Roy Heiner. Rogier blijk ik de laatste tijd overal tegen te komen, maar bon. De andere Nederlanders en Belgen hier aanwezig zijn de GS 45 Adante van Pierre Spilleboudt en de A35 Rebelle van Yves Delacollette. Mocht ik nog iemand vergeten zijn, dan komt die er morgen bij.

We hebben er in ieder geval zin in en gaan er vandaag een goei lap op geven...

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: