La Giraglia Rolex'se Sas Trophy

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 11/06/2007 - 15:05

Roltacken met een 99 voeter

St-Tropez, het is 08u30 en reeds 30°C. De Pat is al wakker en ik begeef me met hem naar het terrasje juist over de boot. Tijd voor een tasje koffie. We hebben gisteren goed gevaren, al vonden we dat zelf. Volgens Mark de tactieker is het hier de gewoonte om eerst een paar uur uitstel te geven en dan op het gemakske te starten.

Vandaag was dat niet anders. In de NOR stond dat je tot 10u in de haven moest blijven tot nader orders, en iets voor 10u... bang, bang. Uitstel

Roltacken met een 99 voeter

Om een uur of 12 wordt er eindelijk gestart. Iedereen is er klaar voor en aan de lijn is het een drukte van jewelste. Bert vraagt me welke kant van de lijn favoriet is en ik zeg "duidelijk de pin end". We zijn niet de enige die dat vinden want Alfa Romeo start niet ver van ons. We nemen een 'cleane' start op snelheid met maar een halve bootlengte te traag en met vrije wind. Eenmaal we vertrokken zijn is het een beetje kamelen koers maar dan wel in ideale omstandigheden.

Er staat een 12 à 15knoopjes wind en het is goed te doen om dat in short en T-shirt te varen. En even wordt mijn aandacht getrokken door het majestieuze Alfa Romeo die niet ver van ons overstag gaat. Eerst wordt de kiel gekanteld waardoor de boot een beetje helling neemt en op de moment dat de kiel overgaat gaat heel de bemanning (20man crew) als 1 persoon naar de andere kant. Ze roltacken als het ware met een 99 voeter! De rest is eigenlijk gewoon wat achter elkaar varen en zien dat je niet afgedekt wordt. Op de eerste uitslag staan we 6de waar Raymond zeer tevreden mee is. Maar er moeten nog boten finishen...

Zien en gezien worden

Evenals bij ons is het hier niet anders. Je vaart op goede boten en aan de T-shirts kan je zien op welke boot je vaart. Hoor je bij de rockstars van Wild Oats of Alfa Romeo, dan is dat duidelijk te zien aan de kledij die je draagt, maar er is hier wel een klein verschilleke... Het aspect zien en gezien worden heeft hier een licht ander kantje... Er lopen hier ongeloofelijk mooie vrouwen rond. Bijna (ik zeg bijna) 90% van de vrouwen is het hier toch wel waard om even om te kijken. En dat doen bijna alle mannen. Zelfs de politie is hier mooi. Maar bon, we zijn hier om te zeilen en ik ben benieuwd hoe we het er vandaag gaan vanaf brengen.

www.regattanews.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: