Lisa Westerhof en Merel Witteveen verdienen halve nominatie op EK 470

Lisa Westerhof en Merel Witteveen zijn negende geworden op het Europees kampioenschap in de 470 klasse. In het Griekse Thessaloniki verdiende het ambitieuze team uit het Volvo Talent Plan een halve nominatie voor de Olympische Spelen van Beijing in 2008. In de geschoonde lijst werden de Oranje-zeilsters vijfde.

De week begon niet goed voor Westerhof en Witteveen. Onderweg naar Griekenland kantelde de trailer en onstand er schade aan de boot en de masten. Ze moesten met hun derde reservemast het water op. Een slecht begin dat zich in de resultaten liet zien.

Lisa Westerhof keek terug op deze week. “Ik ben er vooral heel erg trots op dat we ons zo goed teruggevochten hebben. Als je alleen naar de resultaten van de laatste drie dagen kijkt, varen we continu in de top. Dat voelt erg goed. En vrijwel iedereen deed mee.”

Tweevoudig wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout waren niet aanwezig. Ze verkozen een lange voorbereiding op het volgende nominatie moment tijdens het WK in Cascais, dat van 3 tot en met 13 juli plaatsvindt.

Merel Witteveen zei na afloop. “Ik ben heel tevreden met onze resultaten. We varen met de top mee en dat is supergaaf. Als het moet kunnen we het. We gaan nu een week fysieke training doen in Nederland en dan naar Portugal vanaf 18de juni om ons optimaal op het WK voor te bereiden.”

Foto © Remmelt Staal

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: