Pieter-Jan Postma 15de op EK Finn in Hongarije

Cees Scheurwater nieuwe coach Postma

Pieter-Jan Postma is vijftiende geworden tijdens het EK Finn in Hongarije. Op het Balaton Meer kende de Fries geen goede start van de serie maar sloot sterk af met een derde en een eerste plaats. Halverwege de week meldde Cees Scheurwater zich in Hongarije als zijn nieuwe coach.

Postma die tijdens de Breitling Regatta in Nederland nog een nominatie wist te veroveren voor de Olympische Spelen van Beijing zijn draai op het EK in Hongarije niet vinden. Cees Scheurwater meldde zich midden in de week voor het eerst in Hongarije als Postma zijn begeleider. Postma is in maart van dit jaar opgenomen in de Delta Lloyd Kernploeg. De positie van coach werd tijdelijk waargenomen door Bondscoach Jaap Zielhuis zelf. Scheurwater heeft een contract tot en met de Olympische Spelen van 2008.

Jaap Zielhuis zei, “Kijk, we hoeven Pieter-Jan niet te leren zeilen. Hij is een natuurtalent. Hij heeft een neusje voor de wind. Hij is steeds constanter gaan varen. De focus is en blijft op het verbeteren van de processen. Daar hebben we steeds op gehamerd en daar hebben we Cees nu voor aangetrokken.”

Cees Scheurwater (39) uit Breda is eigen ondernemer en in het dagelijkse leven interim manager. “Dit is een hele boeiende onderbreking van mijn carrière,” zei Scheurwater. “In mijn dagelijkse werk als interim manager in het bedrijfsleven is het mijn belangrijkste taak structuur aanbrengen. Ik kom binnen en overzie de processen. We maken zeg maar een kapstok en hangen alles weer op. Als de structuur weer staat en de processen worden bewaakt, dan zit mijn werk erop.”

Scheurwater is zelf fanatiek zeiler in zijn vrije tijd en won met het Nederlandse team de Admiral’s Cup in 1999. In 2000 werd hij wereldkampioen in de J22 met stuurman Serge Kats en hij zeilt ook Finn.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: