Giraglia Rolex'se Sas Trophy - dag 2

  • Author: Yan T.
    Date: di, 12/06/2007 - 11:36

Vandaag van't zelfde laken een broek, juist voor 10u... BANG BANG en daar gaat de uitstelvlag naar boven samen met de groene vlag, wat niet betekent dat je hier mag zwemmen, maar dat je buiten mag varen. De grote jongens varen eerst buiten en het is weer leuk om zien dat Wild Oats met de gekantelde kiel moet buiten varen daar ze te diep liggen. Heel de crew van de Aussies is gekleed in een rood T-shirt, witte short, geen schoenen en een witte Tilley Hat. Stylisch!

Rogier van Overveld en Roy Heiner hebben gisteren met FAVONIUS gewonnen in hun klasse. De Nederlandse eigenaar van de Swan 80 Roel Pieper was zeer tevreden over de prestatie van zijn team, vandaag gingen ze het nog beter doen.

Het parcours was ongeveer het zelfde als gisteren. Eerst upwind ergens tussen de vele super jachten een boeike gaan halen in de baai van St Tropez waar ook wij als 56 voeter vertragen in hun windschaduw. Dan de baai uit en helemaal tot in Spanje... nee, dat is overdreven... een paar mijl naar rechts om dan met de spi richting St Maxime te knallen. Daar een eilandje ronden waar gisteren een boot lag met nen boel mono kini lady's. Ja ja probeer dan maar eens koers te houden! Het leven van een zeiler zit vol verassingen, t'is maar dat ge het weet. Maar Raymond heeft stalen zenuwen en houdt koers (achteraf zei hij dat hij het niet gezien had... he he). Vervolgens terug koers naar de baai van St Tropez waar we nog steeds tussen de eersten van onze klas lagen en dan zorgde de plaatselijke weergoden even voor een specialleke van formaat.

Gradient wind meets seabreeze!

Dit is kort wat er gebeurde en in mensen taal betekend dit dat er een soort plaatselijke Doldrum ontstaat waar de wind van alle kanten komt. Zo vaarden wij op spi een boot voorbij die aan de wind vaarde. 2 bemanningen keken elkaar vol ongeloof aan. Maar wij gingen sneller, al moet ik toegeven dat ook wij een dik half uur hebben stil gelegen. Allé, om een lang verhaal kort te maken, we zijn vandaag 12de geworden en staan nu op een 7de plek overall.

Het valt mij op in de uitslag dat er veel Comet's mee in de top 10 zitten, en de A35's doen het ook niet slecht (gisteren stond er nog eentje op het podium).

Om de wedstrijd af te sluiten zijn we zoals gisteren nog even aan een boei gaan liggen om een plonske te doen. Ge moet u af en toe wat afkoelen. Die spanning van de race van u af laten glijden door u in het warme water van het zuiden te begeven. Wat kan het leven toch aangenaam zijn...

Op de foto: FAVONIUS, NED, Roel Pieper
© Giraglia Rolex Cup 2007 ROLEX / Kurt Arrigo

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: