24 en 12 uurs van het Veerse Meer

Watersportvereniging Arnemuiden (Jachthaven Oranjeplaat) organiseert in het weekend van 16 en 17 juni a.s. alweer de 11e editie van de “24uurs van het Veerse Meer”.
Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende wedstrijd. Waarin mensen 24 uur of 12 uur lang in touw zijn om hun boot zo hard mogelijk te laten varen.

De echte wedstrijdliefhebbers gaan uiteraard voor de 1e plaats. De toerzeilers genieten van de drukte overdag en zien de meeste boten tegen het vallen van de avond een haven opzoeken.
Zowel de 24uurs als de 12uurs starten om 11uur zaterdagmorgen. ‘s Avonds om 11ur is de finish van de 12uurs. Degene die meevaren met de 24uurs gaan dan nog de nacht in, zijn dan pas op de helft en finishen pas de volgende morgen om 11 uur.

Er zijn 3 begeleidingsschepen die in de gaten houden of de baan wel reglementair wordt gevaren en die kunnen bijspringen in geval van nood. Op het water weet je immers maar nooit!
Een onweersbui of plotselinge windvlagen kunnen roet in het eten gooien.

Er wordt gestart op zaterdag 16 juni om 11.00 uur en de finish is zondag 17 juni om 11.00 uur.

Gezeild wordt er op het Veerse Meer, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk mijlen te varen. De schippersmeeting is om 9.30 uur in het clubgebouw van W.S.V. Arnemuiden.

Inschrijving staat open voor kajuitzeiljachten. Er is geen limiet aan het aantal bemanningsleden per boot. Om verschillende boten met elkaar vergelijkbaar te maken wordt er gevaren met een handicap-factor. Na afloop van de wedstrijd kan er gezamenlijk geluncht worden en daarna vindt rond 14.00 uur de prijsuitreiking plaats.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: