Europees Kampioenschap 470

Kort verslag van de medalraces

Op zondag 10 mei 2007 werd laatste manche van het Europees Kampioenschap 470 gevaren in Thessaloniki (GRE). Aan de vele toeschouwers en grote mediabelangstelling ontbrak het zeker niet.
Bij de mannen zijn de winnaars: Alvaro Marinho en Miguel Nunes (POR) en bij de vrouwen: Stefanie Rothweiler en Vivien Kussatz (GER).

Bij de vrouwen was het tot op de laatste dag spannend tussen twee teams. Zowel het Italiaanse team Giulia Conti en Giovanna Micol en als het Duitse team Stefanie Rothweiler en Vivien Kussatz konden nog aanspraak maken op de overwinning.

Het Australische team kwam eerst aan de bovenboei kort gevolgd door het Italiaanse, het Japanse en het Amerikaanse team. Dit leverde een spannende race op. De Australiërs hielden lang stand maar op de laatste scherpe rak bleek het Amerikaanse team Clark / Merghenthaler de snelste te zijn.

Rothweiler / Kussatz moesten alleen voor blijven op het Italiaanse team Conti /Micol en dat deden ze ook aan de staart van de vloot gedurende de hele race.

Elisabetta Saccheggiani en Elisa Cecconi zeilen een goede wedstrijd en komen als 3de over de streep, net genoeg om het zilver uit de handen van Emanuelle Rol en Anne-Sophie Thilo uit Zwitserland te houden.

Bij de mannen

Het Portugese team Alvaro Marinho en Miguel Nunes gaat een duel aan met het Franse team Nicholas Charbonnier en Olivier Bausset. Ze komen 4 bootlengtes voor de Fransen aan bij de bovenboei.

Voor de wind neemt het Australisch team Nathan Wilmot en Malcolm Page de leiding op de voet gevolgd door Nicholas Charbonnier en Olivier Bausset die nog steeds kans maken op een zilveren medaille. Charbonnier en Bausset werken zich terug naar voor en komen in een mooie 2de positie na de Australiërs.

Op weg naar de finish valt de wind en draait onverwachts. De Australische leiders weten zich los te zeilen en bouwen een voorsprong op. Kort daarna komt het Portugese team op 2 bootlengten van de leiders aanvallen en laat uiteindelijk iedereen achter zich en finisht op de eerste plaats. Gevolgd door Gideon Kliger en Udi GAL op de 2de en Charbonnier / Bausset op de 3de plaats.

Op de foto: Alvaro Marinho en Miguel Nunes (POR)

Meer info is te vinden op: www.ncth.gr/470/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: