Giraglia Rolex'se Sas Trophy - dag 4

  • Author: Yan T.
    Date: do, 14/06/2007 - 12:41

Ontbijt in St Tropez

Onze laatste dag van 4 onvergetelijke dagen St Tropez. Om 8u30 het bed uit, rustig opstaan, zonneke al lekker warm, T-shirt, short en flip flops aan, no stress. Even de straat oversteken en op het terrasje een ontbijtje gaan nuttigen.

Ontbijt betekent: koffie, jus d’orange en 2 croissants of pain au chocolat. Klinkt niet slecht eh? Het enige nadeel is het prijskaartje. Zo een ontbijt voor 4 man kost iets meer dan €120. Nee, nee ik heb me niet vergist.

Chronisch uitstel

Bon, om 09u59 BANG BANG, uitstel. Wat kan wedstrijdzeilen toch ontspannend zijn. De weersvoorspellingen lopen wat uiteen. De meeste mensen zeggen dat er Mistral gaat door komen, en mijn bijbel (Wind Strategy) zegt dat het kalm of seabreeze gaat zijn. Jammer genoeg voor de 19 ton zware Atalante 2 was de Seabreeze op vakantie in Hyeres en had daar het gezelschap van de Mistral, kalm dus.

14de plek overall

We hebben een iets mindere start genomen dan de andere dagen en door de 7kn wind kregen we het erg te verduren tegenover die lichtere bootjes. Ons resultaat van vandaag liet dan ook te wensen over en het recht van de schrijver laat mij toe dit resultaat ‘niet’ te vermelden. Overall zijn we uiteindelijk 14de geworden. Rogier en Roy werden volgens eigen zeggen met Favonius 2de voor Wild Oats en na Alfa Romeo. Proper gevaren.

Rolex wat de klok slaat

Zoals alle grote jongens die van wedstrijd naar wedstrijd vliegen, vliegen wij nu ook naar onze volgende wedstrijd. Morgen om 19:30u zijn we weeral op het water en racen we in de Rolex Twilight Race. 2 dagen later zullen we meedingen naar de hoogste plaats in de Rolex Schelderegatta om de dag erop te vertrekken naar het wereld kampioenschap Rolex X-35.

La corde jaune

Nog even dit, aan boord hadden we een kerel die Olivier heet, en die had wel een héél speciale verantwoordelijkheid. Olivier was verantwoordelijk over “La corde jaune”! Niemand anders dan hij beheerst de kunst om dat gele touw zo goed te hanteren. Eigenlijk in een race is hij de spilfiguur van het gehele team, alles draait om hem. Zonder hem kan je niet gijpen, squaren, spiboom naar beneden halen en waarschijnlijk nog veel meer. Er is ook niemand anders die met z’n fikken aan “la corde jaune” moet komen of het zit er bovenhands op. In een team heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid en die van Olivier was de gele neerhouder van de spi.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: