Lapin Agile wint Contest Cup 2007

In het weekend van 3 en 4 juni vond voor de vierde keer de Contest Cup plaats. Dit jaar vormde de KNZ&RV Muiden de uitvalsbasis voor de 25 deelnemers die in het weekend diverse wedstrijden zeilden op het IJsselmeer. Naast het competitieve element heeft de Contest Cup plezier en het uitwisselen van onderlinge Contest-ervaringen hoog in het vaandel staan.

25 tot 50 voeters

Met een deelnemersveld van 25 Contest zeiljachten, variërend in lengte van 25 tot 50 voet, bestond er weer veel belangstelling voor de vierde editie van de Cup. Ook diverse buitenlandse Contest-eigenaren gaven acte de présence. Op vrijdag werd de aftrap gegeven in Enkhuizen, waarvandaan de volgende ochtend de eerste lange baan wedstrijd naar Muiden werd gezeild. Een met name voor de kleinere boten lastig traject door gebrek aan wind. Het mooie weer bood wel de perfecte omstandigheden om na aankomst in de haven onder het genot van een drankje aan dek van de schepen na te praten over de wedstrijd. In de avond volgde een geanimeerd diner en de prijsuitreiking van de eerste dag.

Zondag stond in het teken van twee korte baan wedstrijden, waarbij er met een constante 12 knopen iets meer wind stond. In de namiddag was het tijd voor de afsluiting van een zeer geslaagde Contest Cup 2007 en werden de prijzen van die dag en de overall ranking uitgereikt.

Uitslagen Contest Cup 2007 – overall

  1. Fritz Conijn, Contest 45CS Lapin Agile
  2. Bing Voorham, Contest 50CS Beluga
  3. Dick Drechsel, Contest 44CS Lady Frances

Lustrum in 2008

Volgend jaar vindt de Contest Cup plaats van 30 mei tot en met 1 juni. Daarmee gaat de Cup haar eerste lustrum tegemoet. “Met veel enthousiasme hebben we in 2004 de Contest Cup geïnitieerd. Wij vonden het belangrijk een informeel platform te creëren voor Contest-eigenaren. We hebben er toen bewust voor gekozen dat in de vorm van een wedstrijdweekend te gieten, zodat zowel zeilprestaties als gezelligheid goed aan bod kunnen komen. De deelnemers reageren ieder jaar weer superenthousiast, want het is altijd leuk om ervaringen uit te wisselen met collega Contestzeilers, zo blijkt. Dat dit jaar ook deelnemers uit het buitenland de moeite hebben genomen hier naartoe te komen, waarderen we natuurlijk helemaal”, aldus Arjen Conijn, directeur Contest Yachts.

Foto: de start van de klasse 40 – 50 ft © André Minkema

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: