Onweer en veel wind tijdens DEMAG ONK First 31.7

Shoebox wint voor Chasseur en Villa First

Zaterdag om 10.00 uur precies klonk het eerste startschot van het DEMAG ONK First 31.7. De wedstrijdorganisatie van de WSV Helius had de grootst mogelijke moeite om de baan in de wind te houden vanwege windshifts van 20 graden stuurboord tot wel 20 graden bakboord. Er werd zeer scherp gestart wat resulteerde in een aantal general recals.

Er werden zaterdag maar drie wedstrijden gevaren. Dat kwam doordat de derde wedstrijd moest worden afgebroken en overgezeild. Er ging namelijk een boot met de benedenton vandoor. De Chasseur, op dat moment eerste, baalde daar het meest van. Mogelijk werd hierdoor het kampioenschap verloren. Vanwege het onweer werd de derde wedstrijd tevens de laatste wedstrijd van de zaterdag.

Met windkracht zes ging zondag het ONK 31.7 verder met de vierde race. Er werd voorzichtig gestart. Bij de boeien werd om iedere centimeter gevochten wat resulteerde in veel schades en protesten. In race vijf vielen er zelfs in één klap drie deelnemers uit door schade. Voor de start van race zes moest Shoe Box opgeven omdat de voordekker gewond geraakt was. Ondanks deze tegenslag hadden ze toch voldoende marge opgebouwd om uiteindelijk Nederlands kampioen te worden.

Veel strijd en toch gezellig

Het feit dat dit evenement puur voor de 31.7 zeilers is georganiseerd blijkt ook de onderlinge contacten flink te versterken.

Vooral het gezamenlijk buffet werd door iedereen bezocht en ook van de ontbijtservice werd veel gebruik gemaakt.
`s avonds waren filmbeelden te zien van de gevaren wedstrijden en na het buffet konden de beentjes van de vloer.

Al met al een perfect weekend met veel strijd en gezelligheid, precies waar een eenheidsklasse voor is bedoeld.

Uitslag DEMAG ONK First 31.7

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: