Light Vessel Weekend 2007

Capella geklopt door 2 halftonners
Het is ooit anders geweest...

Dit weekeinde organiseerde de RBSC Zeebrugge het traditionele Light Vessel weekend, bestaande uit een offshore op zaterdag (maar zeker op tijd binnen voor het avondeten!) en een rits windward-leeward banen op zondag (zolang de stroming het toelaat).

De Belgische aan Zee weergoden hadden voor de zeilers en organisatoren de nodige verrassingen in petto: we hebben dit weekend echt alles meegemaakt – op sneeuw na.

Bij de eerste start op zaterdag zorgde niet alleen onduidelijkheid over het eerste merkteken voor de nodige chaos, ook de aanwezigheid van de deelnemers van de ‘Gentlemen’s Class’ (in het leven geroepen om wat meer volk aan de startlijn te krijgen – nobel initiatief) was goed voor de nodige commotie: het ging er voor de meeste gentlemen ongetwijfeld wat te hectisch aan toe, wat meteen goed was voor een pak geroep en geschreeuw om voorrang, hier en daar een aanvaring, en als logisch dessert een algemeen terugroep.

De bui – de shift

Tweede start: black flag. Iedereen voorzichtiger? Dat dacht u maar: voorrangsregels zijn niet bij iedereen gekend. Zo was er een SB3 die zich pas na erg lang aandringen uit de voeten van HALF MOON wou maken (‘loef wijkt voor lij’ – basisregel...), zodat de gele halftonner meteen na de start vrije baan had en de hele vloot naar de Wenduinebank E-boei mocht leiden.

Een uur later, met de hele vloot onder spinnaker, zorgde een felle regenbui voor de nodige winstoten en –draaiingen, wat sommigen flink in de problemen bracht: onverwachtse en ongecontroleerde gijpen à gogo...

Na een enorme windshift op het einde van de wedstrijd van de IRC 3 (weerom de grootste klasse) slaagde de FANTASY (halftonner) erin om deze wedstrijd op haar naam te schrijven, voor CAPELLA en MR SANDMAN (31.7). In de IRC 2 heerste de LUCKY DUCK, bij de grote jongens won de OXYGEN, met de vingers in de neus.

FANTASY eindwinnaar

Op zondag tekende eht wedstrijdcomité een windward-leewardbaan uit voor Duinbergen. Goed reageren op de shiften, veel rekening houden met de stroom, en hier en daar wat geluk: dat moest je hebben om de eindoverwinning op zak te steken. Teg,n 14 uur zorgde de te felle tegenstroom er voor dat de derde manche moest afgeblazen worden. Spijtig.

In IRC 1 vaarden de jongens van de OXYGEN voor de verandering met een blinddoek om, en nog wonnen ze beide manches. LUCKY DUCK deed hetzelfde in IRC 2, en hafltonners FANTASY en HALF MOON deelden de overwinningen op zondag. Samen met een derde halftonner ZICK ZACK hebben ze dit weekend het nodige vuur aan de schenen van Frans Maas en CAPELLA gelegd. Het moet niet altijd GENERAL TAPIOCA zijn...

FANTASY stak als eindwinnaar van de grootste klasse meteen ook de felbegeerde Lightvessel Trofee op zak. En verdiend. Mooie generale repetitie voor de Half Ton Cup in Ierland. Good luck Ian & co!

Top 3 uitslag Light Vessel Weekend 2007:

IRC1

 1. OXYGEN (IMX 40) 1-1-1
 2. ALLARD (Sydney 39) 2-3-2
 3. ALEGRIA (GS 40) 7-2-3

IRC 2

 1. LUCKY DUCK (JPK 960) 1-1-1
 2. JARALELLA (J-92) 3-2-2
 3. RAGAZZA (X-99) 2-4-3

IRC 3

 1. FANTASY (1/2 ton) 1-1-3
 2. HALF MOON (1/2 ton) 5-2-1
 3. CAPELLA (Maas proto) 2-4-2

Gentleman

 1. BOLDERIK (Spirit 32)
Labels

Auteur:

 • entityone

Voor u geselecteerd: