Wereldkampioenschap X-35

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 20/06/2007 - 11:44
    Tags:

Van 20 tot 24 juni wordt het wereldkampioenschap X-35 gevaren. Dit neemt plaats tijdens Kieler Woche in… hoe kan het ook anders Kiel. Dit is by the way het 125ste jaar dat Kieler Woche plaatsvindt. Meer dan 4200 zeilers van meer dan 50 verschillende nationaliteiten lopen hier braadworst te eten (behalve de vegetariers dan).

Vele nationaliteiten zijn hier vertegenwoordigd (ik telde er reeds 8 verschillende) waarvan 11 Nederlanders waaronder de regerend wereldkampioen Nic Bol met zijn Quantum Racing Squad, de Drs. X van Cees Wieringa met John den Engelsman en Berend Jan Edens aan boord, De Audi van Fred Imhoff, Who’s Next van Alwin Van Daele die nog 3de werd op de NSR, om er maar enkele te noemen.

We (Krefima Arenda Liesl) zijn het enige Belgische team hier aanwezig en ik denk wel dat we dan kunnen spreken over het Belgian X-35 Sailing Team (klinkt alleszins niet slecht). Dat we opvallen staat vast, gisteren werden we uitvoerig gefotografeerd terwijl we de boot aan’t tunen waren vanwege onze Aussie look. Iedereen aan boord draagt een Tilley Hat, coole Julbo zonnebril en is in short.

Kanshebbers

Buiten Nic Bol wordt hier als grote kanshebber het schip Celox van Klaus Andresen uit Flensburg aangewezen. De Duitsers hier (en dat zijn er nogal wat in Duitsland) hebben het hoog op met de stuurman van de Celox. Zij hebben Achim Griese aangesteld als stuurman. Achim was vice Olympisch Star kampioen in 1984. Wij vinden dat 1984 toch al een beetje passé is en we zullen wel zien wie hier gaat presteren.

In het totaal staan er al 36 boten ingeschreven en verwacht wordt dat dit totaal nog zal oplopen. Het zal plezant worden aan de startlijn en aan de benedenwindse boei, maar ja, ge moet iets doen om uw tijd te verdrijven eh?

Het weerbericht voor de komende dagen is zeer wisselvallig. Niet zoals de laatste keer wanneer we hier waren voor het EK IMS met de Audi in 2004 want dan waaide het een gehele week 35 knopen +. Weinig wind en zeer veel shiften staan er op ons weermenu.

Foto © ClubRacer.be

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: