1e Charity Cup op de Oosterschelde groot succes

3000 euro opgehaald ten behoeve van de kankerbestrijding!

Afgelopen zaterdag 16 juni is de eerste Charity Cup op de Oosterschelde gevaren. Een zeilwedstrijd die jaarlijks plaats gaat vinden en waarvan de opbrengsten ieder jaar aan een ander goed doel geschonken gaan worden. Dit jaar was de opbrengst 3000 euro ten behoeve van de kankerbestrijding!

De wedstrijd kende een mooie start onder ideale omstandigheden (windje 3-4bft) ter hoogte van Kats en finishte in de middag, net voor de buien, ter hoogte van het Goese Sas. Er werd gestreden in 3 klassen. In de SW-zonder spi was de “Vanellus2” van Jan Verhoeven zeer goed weg. Na een mooie strijd ging uiteindelijk de Spirit 36 “Lonestar” van het sterk zeilende team Krijger met de beker naar huis!

Ook in de SW-met spi was de strijd uitermate spannend. De eerste 3 jachten finishten op handicap allemaal binnen 1 minuut van elkaar. Uiteindelijk ging de overwinning naar “Team db2” van Jo van de Visse!
In de ORC klasse verschenen mooie schepen aan de start.

De X-35 “Untouchables” was zeer goed weg, op de voet gevolgd door de in woodcore gebouwde John Corby “Cormoran” van Martijn Hage en de pas aangeschafte Sun Fast 36 “Waterzooi” van Arjen Zwart. Er werd goed strijd geleverd en uiteindelijk gleed de X-35 van Coen Wohrmann als eerste over de finishlijn!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: