AZAB 2007

Iedereen weer onderweg

Woensdagmiddag om 13 uur begonnen de deelnemers van de AZAB-race aan de tweede etappe: 1220 zeemijl in rechte lijn naar Falmouth. Een hogedrukgebied dat met rasse schreden de zuidkant van de Azoren nadert, zorgt voor lichte wind, wat door sommige deelnemers fel gesmaakt wordt.

Op GENERAL TAPIOCA zijn Philippe Pilate en Laurent Vancutsem er helemaal klaar voor: de machine loopt weer als gesmeerd, en de lichte wind is net wat ze nodig hebben om de zwaardere deelnemers van bij het begin van de wedstrijd op achterstand te zeilen. Alle elektronica werkt naar behoren, ze weten ook wat te doen als de boel weer uitvalt. De schade aan de zeilen werd hersteld, de batterijen (ook die van beide zeilers) zijn opgeladen. Aan de telefoon hoor je aan hun stem dat ze enorm uitkijken naar deze tweede etappe. De halte op de Azoren heeft deugd gedaan.

Drie uur na de start meldden ze via de telefoon dat de grootste concurrent RUFFIAN al op meer dan twee mijl ligt, en dat de rest van hun klasse al niet meer te zien was. De GENERAL TAPIOCA passeerde tijdens het gesprek net de westelijke punt van het eiland Sao Miguel, onder spinnaker, waarna het in rechte lijn naar Falmouth gaat. Het lichte weer zal nog enkele dagen aanhouden, zodat de voorsprong nog verder uitgebouwd kan worden.

www.azab.co.uk

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: