Wereldkampioenschap X-35 dag 2

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 22/06/2007 - 12:45
    Tags:

Krefima Arenda vaart 2de plek!
“Om ter eerste terug in de haven”

Er stonden 3 races gepland en er was voor ons een 10kn wind voorzien. Ik hoor de locale weerman op z’n Engels-Duitslands accent nog zeggen: “Tzien knoten wind for tze whoal day, no problem, ja”.

De start was uitgesteld van 11 tot 12u, en toen we om 10u in onze race area kwamen stond er al een 6-7 knoten wind. Even de mast in ‘light setting’ zetten, een paar tackjes doen en de rolbeweging wat optimaliseren. In tussentijds de shiften timen en noteren of hij toeneemt of afneemt als hij shift. Dan, een simpele bare away set met wat rolgijpjes en dan spi down en aanmelden en 3:30u later terug naar binnen varen. Bon, dat hebben we dan ook weeral gehad.

I tzhink we shtill trust tze weathermann galmt er door de boxen op alle X-35’s ongeveer elk half uur dat ze uitstellen omdat er maar geen wind komt. Om 15:30u valt het verdict: No more races. Tot zover het vertrouwen in ‘tze weathermann’. Overal op het water liggen ofwel teams te slapen, DVD’tje te zien of watergevechten te houden. Het viel me op dat Yellow Rose het best voorbereid was met hun volle emmers en gele waterballons. Diegene die het best weerstand bood was de ‘Kristalli X’ zeiden ze op de Yellow Rose, daar hebben we verscheidene ladingen van terug gehad. Hopelijk krijgen ze geen 20% penalty aangesmeerd wegens het overboord gooien van plastic ballonnen. We zagen de jury in hun buurt even druk schrijven als de gemiddelde wijk agent.

Er was dus maar 1 race vandaag en dat was de volgende: “Om ter eerste terug in de haven”. Deze werd met een mooie voorsprong gewonnen door Perfect Ten, op de voet gevolgd door …Krefima Arenda! Jawel u leest het goed, onze eerste top 3 plaats en dat nog wel op de 2de dag. Morgen gaan we dit zeker proberen te verbeteren.

Yan de weerman voorspelt dat er morgen iets meer druk zal zijn. Einere 15 tal knoten wind khomende aus das Westen und mit eine flinke portie zonne im dem namithag, ja. Onze zonne producten van Care Plus zullen weer van pas komen…

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: