Vooruitblik Zwitserleven Ronde om Texel 2007

Het aantal inschrijvingen voor de dertigste Zwitserleven Rond om Texel staat op 528, waarvan er 222 in de gouden vloot uitkomen. Volgens Mischa Heemskerk doen er wel zestien potentiële winnaars mee, aangezien de hele F18-top op Texel is. Zelf hoopt hij op wat meer wind. Zijn voormalige stuurman op de Tornado, Coen de Koning, is Heemskerk in vorm en dus favoriet, net als de Australiërs Bundock en Ashby uiteraard.

Hugh Styles heeft er zin in: “Bij 7-8 knopen wind lopen wij beter dan de Tigers, dus bij die condities maak ik me geen zorgen. Als het net wat harder waait, hebben de M20’s het voordeel dat ze eerder vrije wind kunnen oppikken. De F18’s stoeien dan wat langer met elkaar. Maar natuurlijk heb ik het liefste veel wind en hoge golven.”

Vincent Huntelman en Herwin van der Kamp zetten in ieder geval spanning op de latten: “Het zal zwaar worden met al die toppers. We gaan voor verbetering van vorig jaar. Toen waren we vierde.”

Ruurd van Wieren, de bemanning van Hans Bouscholte, werd op spectaculaire wijze op het strand bij Paal 17 afgeleverd. De monteur van de Koninklijke Marine daalde in de middag vanuit de helikopter neer.

Er wordt een westenwind, kracht drie, voorspeld. De start is rond 12.30 uur.

foto © Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: