Wereldkampioenschap X-35 dag 3

  • Author: Yan T.
    Date: za, 23/06/2007 - 13:58
    Tags:

De verwachte 15kn wind is er deze nacht doorgekomen, en toen we in onze race area aankwamen stond er juist geen 10kn. De zon deed warmpjes wat er van een zon verwacht wordt en tegen alle verwachtingen in hebben we 4 races gevaren. We hebben dus een geldig Wereldkampioenschap X-35.

De 1ste of de 2de race (weet het niet meer zo goed…), hebben we zowat alle weersomstandigheden gehad die je je hier maar kan inbeelden. We begonnen met een 10kn wind, kregen een ‘squalletje’ over met de nodige shifts, regen/hagelslag en een 26kn vlaagje waarna de gehele wind ineens wegviel en alle bootjes in verschillende richtingen begonnen te drijven. Toen de druk er weer doorkwam bleken eerst de boten die naar rechts gedreven waren er het beste uit te komen, maar dan shifte de wind terug en bleek links ineens terug favoriet te zijn. De nationale loterij kon hier deftig zijnen boterham mee verdiend hebben als je het mij vraagt.

In de uitslag is er het een en’t ander door elkaar gegooid. Cool Runnings gaat van een eerste naar een zesde plek en die eerste wordt door Drs X ingenomen (mooi werk mannen). Maar ook het team van Nic heeft niet stil gezeten, door vrij gemiddeld te varen klimmen ze naar een 2de plek op de voet gevolgd door de Estlander Mati Sepp met zijn Hermes X. De eerst volgende Nederlander is Alwin Van Daele met Who’s Next op een 5de plaats en op een 7de plek vinden we Martin Baas met Magic Marine. Yellow Rose is in de lijst ook naar boven geklommen en staat momenteel op een 12de plaats. De Audi van Fred Imhoff vinden we pas op een 21ste plaats terug daar ze een Zwarte vlag aan hun broek hadden in de 3de race (er waren er trouwens 5 met een zwarte vlag).

De uitslagen zullen nog wel een beetje door elkaar gerommeld worden daar er nog een uitslag moet volgen en er nog wat protesten afgehandeld moeten worden.

Voor morgen wordt er weer weinig wind voorspeld dus zal het locale Mount Gay tentje weer goed te doen hebben hier. Tevens is er een BBQ georganiseerd door de Kielse X-35 klasse hier (pech voor de vegetariërs zou ik zo zeggen…).

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: