Wereldkampioenschap X-35 dag 4

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 25/06/2007 - 11:47
    Tags:

Robert wordt wereldkampioen!
(Belofte maakt schuld, waarom ik met deze tittel begin zal verder duidelijk worden)

‘Als er vandaag wordt gevaren’ zeg ik tegen de bemanning ‘kan het voor de kopgroep nog alle kanten uit’.

Drs X kan wereldkampioen worden als er niet gevaren wordt en mocht er wel gevaren worden dan hebben Mati Sepp (Hermes X), Mark Richmond (Cool Running), en Nic Bol (Quantum Racing) nog steeds een kans op diezelfde tittel.

Zoals het weerbericht er die ochtend uitzag volgens de grib files en Bracknell kaarten, en al mijn andere meteo bronnen, zag het er naar uit dat er voor 15u niet gestart zou worden hoewel de locale weergoeroe anders beweerde. Om 15:31u klonk het eerste startschot en ik ga proberen om die eerste manche zo eenvoudig mogelijk te schetsen.

We starten en moeten door een shift bijna direct naar stuurboord klappen en (bijna) iedereen kan de boei in 1 keer aanzeilen tot halfweg de boei waar de wind nog meer naar links shift en we onder spi naar de bovenwindse ton kunnen reachen. Daar boven ligt er dan een spreadermark die ‘normaal’ halve wind ligt tegenover elkaar (ong. 100m uit elkaar) en dit was dan een (zij het zeer klein) kruisrakje. Eenmaal de boei rond is het terug spinakkeren (maar dan over de andere boeg) naar de echte benedenwindse boei. Vanaf de start tot waar we ons nu bevinden regent het commentaar over de VHF. Dit was de meest bizarre race die ik ooit vaarde (maar wel leuk).

Cijfers

Er werden nog 2 wedstrijdjes afgewerkt waarvan de laatste start om 17:51u werd gegeven. Uiteindelijk hebben we in dit WK 9 races gezeild en ik meen te schatten dat we bijna evenveel general recall’s hebben gehad. Er zijn 10 DSQ’s geweest, 10 boten kregen een black flag, slechts eentje een OCS en 4 kregen er een Z penalty (20%).

En dan nu de laureaten:

Cees Wierenga, John Den Engelsman, Berend Jan Edens, Rutger Krijger, Robert Hogerheijde, Job V/D Bug, Joeri Sali en Edwin Borgers of beter gezegd Team Drs. X. Zij werden hier tijdens de 125ste versie van Kieler Woche wereldkampioen X-35 in een zeer sterk veld waar alle teams voor elke meter vochten.

De rest van onze landgenoten eindigde op de volgende plek:

* Cool Running 2de
* Hermes X 3de
* Quantum racing 4de
* Just 4 Fun 5de
* Who’s Next 8ste
* Magic Marine 10de
* Tupak 14de
* Audi 17de
* Yellow Rose 18de
* X-Connection 20ste
* Gold Marine 22ste
* Kristalli X 28ste
* Krefima Arenda 29ste

En waarom Robert wordt wereldkampioen? Ik had ooit Robert Hogerheijde gezegd: Als gij ooit wereldkampioen wordt dan wordt den tittel zoals hij hierboven staat. Voila, zo gezegd, zo gedaan. Proficiat man.

Meer insiders nieuws en foto's over het WK X-35 via het ClubRacer Forum natuurlijk.

Foto: Dr. X. - ingezonden door Luc Van Diest

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: