AZAB 2007

LA PROMESSE steekt line honours op zak

Schipper JanKees Lampe bereikte maandagnacht als eerste de finishlijn bij Falmouth. Kort daarop volgde de andere Nederlandse boot HAYAI, dan de SAIL-ON van Belg Marcus, en tenslotte dinsdagochtend de grote J-boats JACANA en JELLINA. Ondanks meerdere eigen websites, blijven we tot nu toe verstoken van de eerste reacties van de winnaars.

Vandaag na de middag maken de ROC, SANCH PANSA, MUSK-OX, NINJOD, KILLARY FLYER, CAVATINA, ILLUSION OF LORNE en AWELINA OF SWEDEN hun opwachting. De Ierse Granada 38 CAVATINA, reeds eerder winnaar van de Round Ireland en tweede op handicap in de laatste Fastnet race, maakt een grote kans om overall-eindwinnaar op handicap van deze editie van de AZAB te worden.

GENERAL TAPIOCA weer genekt door zware wind

In de nacht van zondag op maandag beslisten Laurent Vancutsem en Philippe Pilate om een tijdlang pal west te varen in plaats van de directe koers naar Falmouth aan te houden. Ze deden dat om een gebied met sterke noordenwind (meer dan 30 knopen) te vermijden dat voor hen lag. De pluimgewicht halftonner had het erg moeilijk om bij 25 knopen wind op een aandewindse koers te blijven (vooral de zeegang speelde hen parten).

Op die manier verspeelden ze weliswaar de ruime 40-mijlsvoorsprong die ze tijdens het eerste deel van de tweede etappe hadden opgebouwd, maar hun boot leed geen schade. Sinds maandagochtend ligt de boot weer op koers, en kan de inhaalrace beginnen. Een terugkerend probleem met de autopilot werd inmiddels verholpen. Normaal gezien zijn de Belgen donderdagavond in Falmouth.

www.azab.co.uk

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: