ClubRacer.be heruitgevonden

 • Author: Ice
  Date: do, 28/06/2007 - 05:01

“Voorsprong door techniek”

Waar hebben we die klinkende naam nog gehoord? Vele ClubRacers zullen die slogan van het succesvolle IMX 40 AUDI zeiljacht niet vergeten zijn. Ik ook niet, zeker niet op de dag toen deze uitdagende “oneliner” in groot formaat op onze giek werd gekleefd. Jaap Zuiderveld de eigenaar was er mee in zijn nopjes, ik iets minder. Hadden we wel genoeg voorsprong, vroeg ik me continu af. De concurrentie was hard in de IMS 1 klasse van 2004. Holmatro, Satori, Checkmate III, Bobshop (later Connect Lesonal), Team Pandion en Foxy, allemaal teams die je in de categorie kemphanen kon klasseren en die geen duimbreed zouden toegeven aan de startlijn.

Met de vernieuwde ClubRacer website voel ik me niet anders zo. En daarom wil ik vandaag bij de lancering van de gelegenheid gebruik maken om de leuze “Voorsprong door techniek” in ere te houden.

Is het bijgeloof? Zijn het de zeemeerminnen die het me 's nachts influisteren tijdens offshore regattas?

Geen idee, maar met de “Voorsprong door techniek” instelling hebben we met het ClubRacer Team wel veel successen geboekt.

We wonnen de fel gegeerde Yeoman Cup tijdens de North Sea Regatta, de Deltaweek en de Verbondsbezem. We werden verkozen tot de beste zeezeilers van Nederland en we stonden op één race na altijd op het podium in de IMS klassen. En dat is nu precies wat ik nu weer wil doen met de heruitgevonden ClubRacer.be; voorsprong pakken!

Ingrijpende wijzigingen en extra functionaliteiten

Zoals jullie kunnen zien heb ik vandaag een grootschalige vernieuwing van de website doorgevoerd. De nieuwe site ontwikkeld onder codenaam “Voorsprong door techniek” is de meest ingrijpende technische wijziging in de geschiedenis van ClubRacer.be. Naast een volledig vernieuwde vormgeving en een nieuw logo heb ik vooral getracht om de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

De noviteiten:

 1. Zeilwedstrijd kalender De zeilwedstrijd kalender werd voorzien van een registratiesysteem waarmee alle wedstrijdorganisaties op een eenvoudige manier hun evenementen en wedstrijden kunnen etaleren. Iedereen kan de nieuwe zeilwedstrijd kalender consulteren en desgewenst kunnen de kalenderdata geïmporteerd worden in eender welk kalendersysteem dat overweg kan met de iCal standaard, een op xml gebaseerd kalender formaat.
 2. Verbeterde navigatie Aan de redactionele content werd een hiërarchische categorie structuur (zeg maar tags) toegevoegd die het mogelijk maakt om per onderwerp een overzicht te geven van de verschenen voorpagina berichten.

  Vroeger hadden we alleen maar de verdeling in Nationaal en Internationaal, nu gaan we verder en verfijnen we tot op regatta en onderwerp niveau.

  De tagcloud navigatie vind je in de rechterbovenhoek van de website, naast het logo. Je kan er niet naast zien. De gebruiksaanwijzing is zeer eenvoudig, hoe meer onderwerpen in een tag, hoe groter het lettertype. De gevonden berichten worden na de selectie op datum gerangschikt.

Wie werkte mee?

Het idee om met een nieuwe versie te beginnen bestond al geruime tijd maar de eerste lijnen php code en nieuwe database op basis van het Drupal ontwikkelingsplatform werd pas in januari 2007 op de webserver geplaatst.

In het afgelopen halfjaar is er een boel werk verzet door database goeroe Tom Geirnaert die voor een vlekkeloze database migratie heeft gezorgd. Tom heeft er dus voor gezorgd dat de duizenden archief berichten niet verloren zijn gegaan en alsnog via de nieuwe website te vinden zijn. Günther Van der Eecken stond in voor het afstellen van de Apache webserver zodat Drupal optimaal presteert.

Respect

Mede dankzij de grenzeloze en soms ook bodemloze inzet van de huis-redacteuren Bert Janssen en Yan Trouwen is ClubRacer.be na 5 jaar Benelux' populairste website voor zeilers geworden. Bij deze wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe site bedanken voor het behalen van het resultaat en dat gaan we vieren ook.

Commentaar?

Via het ClubRacer forum natuurlijk.

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: